- Det heter ikke å filme, det heter å spille smart

Busquets støttet lagkamerater som faller lett.

 KRITIKK:  Her kikker Sergio Busquets opp på dommeren i semifinalen mot Inter MIlan. Thiago Motta fikk rødt kort. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB Scanpix
KRITIKK: Her kikker Sergio Busquets opp på dommeren i semifinalen mot Inter MIlan. Thiago Motta fikk rødt kort. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sergio Busquets er en av Barcelona-spillerne som har et rykte på seg for å være vel glad i å rulle febrilsk rundt i vått gress. Gjerne akkompagnert med å slå hardt rundt seg og skrike.

Busquets kom han i fokus da han falt lett i en duell under semifinalen i Champions League mot Inter. Bedre ble det ikke av at midtbanespilleren flere ganger kikket opp på linjedommeren (ekstern lenke) for å se om motspilleren fikk rødt kort.

Men Busquets nekter å ta kritikk for filmingen. Tvert om, han gjør det stikk motsatte.

Smart Under et radiointervju med Cadena COPE forsvarer han seg selv og lagkameratene. Busquets fikk spørsmålet om Neymar fortjente kritikk for oppførselen på banen, og om han datt for lett i dueller.

- Filming? Det heter ikke å filme, det heter å spille smart, sier Busquets, ifølge Marca.

Han kan ikke forstå at fotballspillere får kritikk for å dette lett i dueller, og ville ikke diskutere mer.

- Det er en debatt vi ikke skal ha. Det er ikke noe reelt problem. Det er altfor lett å stemple folk, sier Busquets.

Hyllest Neymar har fått mye kritikk for sin oppførsel på fotballbanen. Den tekniske begavede brasilianeren er blitt taklet dedisert mest i La Liga. Busquets mener Neymar bør bli hyllet, ikke uglesett.

- Vi er overrasket over hvor fort han har tilpasset seg. Det er ikke lett, med tanke på alderen og at han er i et nytt land med en ny spillfilosofi, sier den spanske midtbanespilleren.