- Det hjalp å krasje

I juni krasjet Pål Anders Ullevålseter for første gang og skadet skulderen. Det var en tankevekker for motorsyklisten.

1. januar går starten i Dakar-rallyet. Ullevålseter ble nummer 7 i fjor og satser på bedre plassering på nyåret. Krasjet i Marokko i juni har inspirert han til bedre innsats.

- Jeg fikk meg en vekker da jeg krasjet. Jeg innså hvor raskt alt kan forsvinne hvis jeg ikke tar vare på det, sier han.

Trent mer enn før

Siden sommeren har Ullevålseter trent mer enn tidligere.

- Det hjalp å krasje fordi jeg skjønte at jeg må gjøre ting enda bedre. Derfor har jeg trent mer og bedre i år. Jeg føler meg mye bedre forberedt enn noen gang, sier han.

2. juledag setter han kursen sørover for å lade opp til rallyet som starter 1. januar. De første etappene er showetapper og byr på få utfordringer, ifølge Ullevålseter.

Han venter ikke å være blant de beste på de første sju etappene, men så håper han å hevde seg.

- Jeg satser på en plass blant de fem beste. Ble nummer sju i 2003 og vil forbedre det. Seier virker vanskelig, men jeg må jo satse, hvis ikke er det ikke noe poeng å starte, sier Ullevålseter.

Hjelp fra Sverige

Nytt i år er at nordmannen skal kjøre i team - med en svenske. Per-Gunnar «PG» Lundmark har kjørt rallyet fire ganger og håper å hjelpe og få hjelp av Ullevålseter.

- Vi er konkurrenter, men samarbeidet hjelper økonomisk. Og hvis én av oss kjemper blant de beste mens den andre er mer enn én time etter, vil den siste ofre seg og hjelpe til, sier Ullevålseter.

Rallykjøreren Petter Solberg er av dem han henter inspirasjon fra.

- Vi driver jo med en del av det samme. Det dreier seg om å pushe seg og ha guts. Klart suksessen hans inspirerer, sier Ullevålseter.

MER KREFTER: Pål Anders Ullevålseter viste fram sin nye sykkel med sterkere motor på Ullevålseter i Oslo i går. Nå kan han nå en toppfart på 180 km/t mot 160 i fjor. - Vi skal nok teste farta i ørkenen, sier 34-åringen.