- Det hjalp ikke meg at han begynte å gråte

Men etterpå angret Hjelmeset på at han kastet smøreren inn i en bil.

GIKK PÅ JAKT: -  Etter målgang var han på jakt etter meg, og jeg på jakt etter ham, sier Hjelmeset til Dagbladet. Til slutt møtte han den sveitsiske smøreren utenfor en smørebod, og slengte ham inn i en bil.  

Foto: Heiko Junge / Scanpix
GIKK PÅ JAKT: - Etter målgang var han på jakt etter meg, og jeg på jakt etter ham, sier Hjelmeset til Dagbladet. Til slutt møtte han den sveitsiske smøreren utenfor en smørebod, og slengte ham inn i en bil. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset er den første til å beklage at han kastet en sveitsisk smører inn i en bil etter søndagens 15-kilometer i Kuusamo.

Men veteranen innrømmer at han følte et sjeldent raseri over å bli snytt for en trolig topplassering. - Jeg var jævla irritert, for det skal ikke skje, enkelt og greit. Han kom inn i løypa og var veldig fortumlet. Han så til høyre, jeg kom fra venstre. Vi krasjet skikkelig og ble liggende med ham over meg. Jeg var også irritert over at jeg ikke kom meg løs, for jeg så raskt at alt utstyret var i orden, sier Hjelmeset til Dagbladet.

- Jeg ble litt ivrig etter kolllisjonen, sprakk og tapte mye. Da var jeg jævla irritert. Smøreren (Sergio Favre) har vært i gamet i over 20 år, og da skal ikke sånt skje, enten du er smører eller publikummer.

- Jaktet på hverandre

Hjelmeset ble til slutt nummer 15, og mener selv at sammenstøtet kostet ham minst 20 sekunder. I mål var han drøye 30 sekunder bak vinneren Petter Northug. - Etter målgang var han på jakt etter meg, og jeg på jakt etter ham. Vi møttes rett utenfor smørebua. Jeg tok tak i ham, og smalt ham opp etter en bil. Vi kranglet voldsomt - eller han kranglet vel strengt tatt ikke så mye - før jeg fikk roet meg. Han var veldig lei seg, og jeg var enda mer lei meg, forklarer Hjelmeset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer