Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det hjelper alltid med klassespisser som Isabell Herlovsen (27) og Ada Stolsmo Hegerberg (20)

I EM-kvalifiseringen vinner Norge som de vil. Når OL-kvalifiseringen kommer om fire og en halv måned må vi være gode også.

ADA OG ISABELL: Herlovsen og Stolsmo Hegerberg er to svært viktige spillere for Norge i jakten på en OL-plass, skriver Morten Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ADA OG ISABELL: Herlovsen og Stolsmo Hegerberg er to svært viktige spillere for Norge i jakten på en OL-plass, skriver Morten Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-Wales 4-0

NORGE HAR IKKE sluppet inn mål på tre landskamper med Roger Finnjord som hovedtrener. Det er som det skal være. Skottland (4-0), Kazakhstan (4-0) og Wales (4-0) er ingen målestokk for verdens tiende beste kvinnelige fotballnasjon. Og med de jentene som allerede er gode hver for seg vil Norge bli enda bedre når alt stemmer for laget .

Bare det å ha en 20-åring som er Europas giftigste spiss, Ada Stolsmo Hegerberg, sier alt om lagets potensial.

For ikke å snakke om hva det vil si å ha Lyon-spissen i par med Isabell Herlovsen.

EM-SLUTTSPILLET 2017 er derfor ingen utfordring for Norges fotballjenter. Det er en selvfølge. I gruppe med Wales, Østerrike, Israel og Kazakhstan vinner Roger Finnjords lag sansynligvis alle kampene. Men før det, og mye viktigere i internasjonal kvinnefotball-sammenheng, spilles OL-turneringa i Rio.

Og selv om poengene må sankes på veien til EM 2017 er det den turneringa som gjelder.

ONSDAG 2. MAI 2016 (Sverige), lørdag 5. mai (Nederland) og onsdag 9. mai (Sveits) er datoene som gjelder. Når den tid kommer spilles play off om den siste OL-plassen. Og der møter vi ikke fotballnasjoner som akkurat har bestemt seg for å satse på kvinnefotball, slik Wales kunngjorde for noen måneder siden, men lag som har like store OL-drømmer som Norge.

Da er det viktig å ha klassespisser som scorer mål nærmest på bestilling.

DET ER IKKE noe poeng å dykke for dypt i det norske spillet mot Wales. Det holder egentlig å si at presisjonen, balltempoet og bevegelsene foran ballfører må bli bedre i kamper der kommandoen er total. Spill mot etablert forsvar er som kjent en av fotballens største offensive utfordringer. Men når det er sagt er det heller ikke noe poeng å kreve for mye av Norge i en kamp de hadde vunnet med hendene på ryggen.

Sånn er jo også fotballen.

Og 4-0 holder alle dager.

DA ER DET viktigere å glede seg over at Isabell Herlovsen og Ada Stolsmo Hegerberg aldri tar beinet fra gassen. De ønsker å score mål absolutt hele tida. Og de tar sine smeller endten de kommer mot røkla eller verdens beste. For både Isabell Herlovxen og Ada Stolsmo Hegerberg lukter mål i de fleste situasjoner.

Og de prøver å score dem.

Hver eneste gang.

1-0 mot Wales kunne begge scoret på returen fra skuddet til Maren Mjelde. Herlovsen var først framme og ga Norge ledelsen. Mens 2-0 (Stolsmo Hegerberg) og 3-0 (Herlovsen) var mål fra den øverste skuffen.

Enten det er med hodet eller beina - Isabell og Ada scorer mål fra alle posisjoner.

I tillegg til at Maren Mjelde (4-0) nok en gang viste fram sin farlige frisparkfot.

CAROLINE GRAHAM HANSEN er Norges beste kvinnelige fotballspiller. Hun er endelig på vei tilbake fra skaden som har holdt henne utenfor i lange tider. Wolfsburg-spillerens kreativitet og frekkhet er sjelden vare i kvinnefotballen.

Og når Lene Mykjåland er tilbake på midtbanen og Maria Thorisdottir er klar for nye landskamper i midtforsvaret vil Roger Finnjord ha en bredere og enda bedre tropp å velge spillere fra.

Det kan veldig fort bli Rio 2016 av det.

     

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!