- Det hjelper ikke å sende opp raketter

Fotballnorge har satt i gang kronerulling til flomofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det hele startet med at Fredikstads supporterklubb Plankehaugen, donerte 10 000 kroner til Røde Kors.

- Det har gått veldig bra for oss i år. Og det å da kunne gi penger til de som trenger det ekstra mye, er en fin måte å gi noe tilbake på, sier leder i Plankehaugen Lars Thoresen til Dagbladet.no.

Plankehaugen har også tidligere vært med på å gi til veldedige formål, men flomkatastrofen som nå har rammet sørøst-Asia skapte umiddelbart et ønske om å gi.

- Dette griper jo inn over alt. Det er vanskelig å ikke kjenne noen som ikke er direkte berørt. Jeg synes det er viktig at alle bidrar litt, og ikke bare bruke penger på tull. Vi oppfordrer alle til å gi det de kan, sier Thoresen videre.

- Viktig å gå foran

Også Vålerengas nummer 12, Klanen, gir av sin overflod.

- Det er bare å få penga til de som trenger det. Det er ikks å mye man får gjort, men man får i hvert fall ikke mat og klær til mennesker i nød ved å sende opp raketter, sier talsmann i Klanen Kjell Grønningen.

- Det viktigste er å få mest mulig bredde i innsamlinga. Når vi supportere går foran, så har det forhåpentligvis en signaleffekt, sier Grønningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.