Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det hjelper ikke å sende opp raketter

Fotballnorge har satt i gang kronerulling til flomofrene.

(Dagbladet.no): Det hele startet med at Fredikstads supporterklubb Plankehaugen, donerte 10 000 kroner til Røde Kors.

- Det har gått veldig bra for oss i år. Og det å da kunne gi penger til de som trenger det ekstra mye, er en fin måte å gi noe tilbake på, sier leder i Plankehaugen Lars Thoresen til Dagbladet.no.

Plankehaugen har også tidligere vært med på å gi til veldedige formål, men flomkatastrofen som nå har rammet sørøst-Asia skapte umiddelbart et ønske om å gi.

- Dette griper jo inn over alt. Det er vanskelig å ikke kjenne noen som ikke er direkte berørt. Jeg synes det er viktig at alle bidrar litt, og ikke bare bruke penger på tull. Vi oppfordrer alle til å gi det de kan, sier Thoresen videre.

- Viktig å gå foran

Også Vålerengas nummer 12, Klanen, gir av sin overflod.

- Det er bare å få penga til de som trenger det. Det er ikks å mye man får gjort, men man får i hvert fall ikke mat og klær til mennesker i nød ved å sende opp raketter, sier talsmann i Klanen Kjell Grønningen.

- Det viktigste er å få mest mulig bredde i innsamlinga. Når vi supportere går foran, så har det forhåpentligvis en signaleffekt, sier Grønningen.

GÅR FORAN: Klanen og de andre supporterklubbene gir - og oppfordrer andre til å gi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GÅR FORAN: Klanen og de andre supporterklubbene gir - og oppfordrer andre til å gi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Olafsen går veldig inn på oss

Også lederen i Rosenborgs supporterklubb Kjernen, Christian Brøndbo, oppfordrer sine medlemmer til å gi. Men dessverre er Kjernen loppet for kontanter, i forbindelse med åpning av ny pub i Trondheim.

- Kjernen har forskuttert så mange penger, at vi ikke har kroner å bidra med. Men vi har oppfordret våre medlemmer til å støtte med det de kan avse, sier Brøndbo.

Tragedien som har rammet Lyn-trener Espen Olafsen, har også gått sterkt inn på supportersjefen.

- Det at treneren i Lyn savner to av sine nærmeste, går veldig inn på oss. Fotballnorge er ikke større enn at når man har lagt fra seg rivaliseringen på tribunen, så bryr man seg om hverandre, sier Brøndbo.

  • Branns supporterklubb Bataljonen har donert 5000 kroner, det samme har Ham-Kams supporterklubb BriskebyBanden gjort. Liverpools supporterklubb i Norge har gitt 18 000 kroner - en krone pr. medlem. Nå i kveld har også Viking-hordene gått foran med et godt eksempel og gitt 10 000 kroner til ofrene for katastrofen, samtidig som de oppfordrer andre til også å gi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media