- Det hogg til i venstre lår

Den norske fotballsupporteren som ble knivstukket i Roma forteller om skrekkopplevelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) På formiddagen hadde nordmannen (32) kost seg med samboeren i den italienske hovedstaden. Da kvelden kom dro han mot Olympiastadion for å se favorittlaget Manchester United spille mot Roma.

Da var ikke kjæresten med.

- Jeg visste at det kunne være utrygt, så det var uaktuelt, forteller han.

Og han fikk helt rett.

Knivstukket og slått

32-åringen tok buss til stadion sammen med noen engelskmenn, og da de kom fram gikk de til en liten kiosk som solgte mat og drikke.

- Vi hadde bestemt oss for å ta det med ro og holde en lav profil. Plutselig roper en av engelskmennene «Run!», forteller han.

Slik husker han det som skjedde videre:

- Det hogg til i venstre lår

- Jeg begynte å løpe, men så kjente jeg at det hogg til i venstre lår. Heldigvis klarte jeg å løpe videre. Det kom flere italienere etter oss, med slagvåpen. Jeg ble slått en gang, men klarte å holde meg på beina. Etter hvert kom vi mot noen politifolk, og da trakk Roma-supporterne seg unna.

Det var imidlertid liten hjelp å få av politiet.

- De sto bare og så på. Så vi bestemte oss bare for å komme oss inn på stadion så fort som mulig, sier nordmannen.

Så kampen tross stikksåret

Med et rundt to centimeter dypt kutt i låret gikk han og de andre United-supporterne inn på stadion. Først da ble han redd.

- Først så tenkte jeg bare at vi måtte komme oss vekk. Det var utrolig ekkelt, men jeg ble oppjaget og rakk ikke tenke. Det var først etterpå, når jeg tenkte tilbake på det, at jeg ble redd, sier han.

Inne på stadion eksploderte det i 1. omgang. Det begynte å hagle flasker å mynter mellom de to supporterseksjonene, og politiet rykket inn på United-sida. Der hamret de ifølge øyenvitner Dagbladet.no har snakket med løs på alt og alle, også eldre mennesker som ikke hadde provosert eller gjort noe.

32-åringen forteller at han hadde hørt om italienske fans og italiensk politi på forhånd, og prøvde derfor ikke å oppsøke behandling inne på stadion.

- Det hogg til i venstre lår

- Jeg tenkte at det ikke hadde noen hensikt. Vi ble holdt igjen på stadion i nesten to timer, og selv da gikk folk rundt med store kutt. Ingen fikk behandling, sier han.

- Aldri opplevd maken

Han kom tilbake til sentrum midt på natta, og var heller ikke så lysten på å oppsøke legehjelp i formiddag. I ettermiddag setter han seg på flyet til Oslo, og når han kommer fram vil ha undersøke kuttet i låret.

- Sånne hendelser som dette ødelegger alle gleder ved fotballen. Jeg har reist mye med United-fansen rundt i England, men har aldri opplevd noe liknende.

- Du kan være totalt uskyldig, og likevel bli stukket ned. I England er det helt annerledes. Der kan du oppsøke bråk, men hvis du vil unngå trøbbel er det ikke noe problem å holde seg unna, sier han.

Dagbladet.no snakket tidligere i dag med Steinar Madsen, som også sto på tribunen på Olympiastadion.

- Det så veldig stygt ut en periode, og det er i hvert fall ikke politiets fortjeneste at det gikk bra. Folk ramlet omtrent som dominobrikker, og det var såvidt jeg klarte å holde meg på beina, sier Madsen.

• Les også: - En skremmende opplevelse

• Les også: Ti United-fans knivstukket i Roma

OPPRØRTE TILSKUERE: Folk måtte beskytte hverandre på tribunen, da politiet gikk til aksjon.
KLAMMERI: De fleste tilskuerne trakk seg unna, men noen ble igjen for å ta opp kampen med politiet.
JAGET BAKOVER: Politiet gikk hardt til verks da de skulle jage United-supporterne bortover tribunen.
NEKTET Å FLYTTE SEG: Denne tilskuerne ville ikke flytte seg da politiet kom stormende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer