Martin Johnsrud Sundby etter 20. plassen i Davos:

- Det holder nå

Sundby endrer sesongplanen etter en uke med sykdom.

EN ELENDIG DAG: Martin Johnsrud Sundby hadde ingenting å spa på med, og endte på tjuendeplass i Davos søndag. Nå endrer han sesongplanen. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån
EN ELENDIG DAG: Martin Johnsrud Sundby hadde ingenting å spa på med, og endte på tjuendeplass i Davos søndag. Nå endrer han sesongplanen. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Han var uggen i magen før rennene i Lillehammer sist helg, og var regelrett dårlig hele denne uka.

Magesjau er som kjent en elendig oppladning til verdenscuprenn i langrenn, og for Martin Johnsrud Sundby får den siste halvannen uka nå konsekvenser.

- Nå har det vært mange fartsdumper den siste tida, så nå håper jeg på at det er autobane framover, men jeg er avhengig av å få gjort en solid jobb, sier han til Dagbladet.

Fartsdumpene han prater om handler ikke bare om den siste tidas magesjuke. I sommer skadet han seg på rulleski, og mistet mye trening der.

Så fikk han en mystisk mageskade, før sykdommene har herjet ham den siste tida.

Nok nå

Alt i alt er det fryktelig dårlig nytt i en OL-sesong.

- Det har vært mye rart. Enn så lenge bekymrer det meg ikke, men jeg kan ikke ha så veldig mange flere før det begynner å bekymre meg. Det holder nå, nå er det greit at ting går på skinner framover, sier han til Dagbladet.

Likevel tvinges han nå til å endre sesongplanen litt. Fra og med i morgen går han inn i en knallhard treningsperiode, og dermed blåser han regelrett i om han går fort i de to kommende verdenscuprennene i Toblach neste helg.

- Nå har jeg ikke noe valg. Nå må jeg få trent mye og hardt, i hvert fall fram til Tour de Ski, og da har ikke jeg tid til å tenke at jeg skal gå fort i Toblach neste helg. Det kommer til å være i cirka samme gate der, sier han.

- Det endrer planen litt, for det er ikke planen å være syk. Jeg er nødt til å gjøre justeringer så fort ting ikke funker som det skal, og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

Pill råtten

20. plasser i distanseløp er ikke dagligdags for Sundby. Magesjauen gjorde ham usikker på om han i det hele tatt skulle stille til start.

- Det gikk litt som forventet i dag. Enten var jeg full av overskudd og trøkk, eller så var jeg pill råtten. Dessverre var jeg pill råtten, og det var å forvente etter den uka jeg har hatt. Det var en sånn vurdering underveis der om jeg skulle dra så hardt i brekket at jeg bare skulle ta av meg startnummeret og gå inn til siden, men jeg tror kroppen hadde godt av femten kilometer med tøff trening, og det var egentlig det jeg tenkte på på slutten der. Dette har jeg godt av. På sikt, sier Sundby.

Endringer av planene vurderer også Finn Hågen Krogh å gjøre. Før helgen avblåste både Krogh og landslagstrener Tor Arne Hetland Krogh-krisen som oppsto etter rennene i Lillehammer sist helg.

Da dro Krogh direkte til legen for å få tatt blodprøver, men de viste at alt var som det skulle.

Seigt

Dermed forventet både Hetland og Krogh et oppsving i formen i løpet av Davos-helgen, men det gikk omtrent like dårlig som sist helg.

Fasiten ble 47. plass på sprinten, med fall i prologen riktignok, og 27. plass på dagens femtenkilometer.

- Det er seigt, sier Krogh etter løpet i Davos.

Tankene om overtrening, eller at han har bikket over grensa for hva musklene hans har tålt i oppkjøringen til en ny sesong, har meldt seg for fullt etter nok en helg med elendige resultater.

Vurderer å droppe Tour de Ski

De to rennene som gjenstår før jul, to femtenkilometre i Toblach neste helg, vil han aller helst droppe, men han er usikker på om han kommer til å gjøre det.

- Det vanskelig å si akkurat her og nå. Vi får diskutere det og så legge en plan, sier Finn Hågen Krogh.

Altaværingen har slitt tungt så langt i sesongen. Han innrømmer at han er bak skjemaet han la for OL-suksess i fabruar, og det kan få konsekvenser for blant annet Tour de Ski.

Om kroppen ikke henter seg inn igjen veldig raskt, står han over touren.

- Ja, da er det bedre å reise hjem og feire skikkelig jul. Å kose seg i jula kan være god rekreasjon, det, sier Krogh til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer