Det holdt ikke

Jakob Ingebrigsten (21) misset på rekordforsøket på Bislett - men gjorde et fantastisk løp.

STOLT BROR: Henrik Ingebrigtsen gratulerer lillebror Jakob med et fantomløp. Foto: NTB
STOLT BROR: Henrik Ingebrigtsen gratulerer lillebror Jakob med et fantomløp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Alt var duket for Jakob Ingebrigtsen - i Bislett Games' siste øvelse i kveld.

Drømmemila - en engelsk mil på 1609 meter - regnes som Bisletts gjeveste øvelse. Den har et virkelig historisk sus over seg. Britiske Steve Crams europarekord har stått i 37 år - før i dag.

Alle som har vokst opp med Bislett Games husker de fantastiske løpene til britene Sebastian Coe, Steve Ovett og Steve Cram.

Nå handlet det om Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes, Norge.

- Det ser ut som det ble blå himmel til slutt, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK før start, etter at det hadde høljet ned i Oslo i to timer.

Han hadde selv bedt om rekordtempo fra start - til 3.46.00.

NY REKORD: Jakob Ingebrigtsen satt norsk rekord under Bislett Games. Video: NRK Vis mer

Og det gikk utrolig fort fra start.

- Det begynner å koke på Bislett, ropte en entusiastisk Jann Post i NRK-studio halvvegs.

Det sto om hundredeler - som til slutt ikke var på Ingebrigtsens side i kampen om europarekorden. Men løpet var meget sterkt. Det sjette beste i verdenshistorien.

- Men så har han et slikt konkurransehode at han nok er litt irritert for at det ikke holdt til europarekorden, sa Post og makker Vebjørn Rodal i NRK-studio.

- Det var så ekstremt nære, sa Rodal.

OVERLEGEN: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OVERLEGEN: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Veldig takknemlig

21-åringen suste til slutt inn til tiden 3.46,46 og var like unna Steve Crams europarekord på distansen; 3.46,32. Ingebrigtsen selv var ikke merkbart skuffet etter rekordforsøket, tvert imot.

- Det er en drøm for norske friidrettsutøvere å løpe på Bislett når man er i form. Tilskuerne ga meg en god følelse da jeg gikk ut på stadion og jeg er veldig takknemlig for alle som heiet på oss. Alt i alt en veldig fin opplevelse, sier Ingebrigtsen til Dagbladet etter løpet.

- Hvordan har du blitt best i verden for øyeblikket?

- Det er vanskelig å svare på, men det er mange veier til suksess, og vi har funnet en måte som fungerer. For meg har det vært målrettet arbeid og strukturert trening fra tidlig alder, svarer han.

VANT: Salum Kashafali vant 100 meter på Bislett Stadion i det som var et helt nytt type løp. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør Vis mer

Storebror Henrik Ingebrigtsen strålte på brorens vegne.

- Han er den første nordmann som vinner Drømmemila på Bislett. Fantastisk, sa en stolt Henrik Ingebrigtsen til NRK etterpå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer