NESTEN PÅ TRYNET: Det holdt på å gå helt galt for britiske Mo Farah under forsøksheatet på 5000 meter, men storfavoritten klarte å holde seg på beina. Foto: NTB Scanpix
NESTEN PÅ TRYNET: Det holdt på å gå helt galt for britiske Mo Farah under forsøksheatet på 5000 meter, men storfavoritten klarte å holde seg på beina. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det holdt på å gå helt galt for Mo Farah på 5000 meter

Snublet seg til finale.

Det holdt på å gå helt galt for britiske Mo Farah under forsøksheatet på 5000 meter, men storfavoritten klarte å holde seg på beina.

Farah vant 10.000 meter lørdag, og mange forventer at gjentar bedriften på den halve distansen. Men det kunne sagt stopp allerede i forsøksheatet for 32-åringen.

Ut på sisterunden ble han hindret, mistet balansen og gikk nesten over ende. Han klarte imidlertid å holde seg på beina og spurtet greit inn til avansement.

- Jeg snublet. Det var noen som nesten klarte å hekte meg. Jeg har et langt steg, så konkurrenter er ofte i beina mine. Sånn skjer, sa Farah etter nestenulykken.

Briten har vunnet 5000-meteren i de to siste verdensmesterskapene. I Beijing kan han bli den første herreutøveren til å klare bragden i tre strake VM.

- Det var godt å få forsøksheatet ut av verden. Det var nervepirrende, sa Farah.

Etiopias Yomif Kejelcha var raskest i forsøkene med tiden 13.19,38. Med tiden 13.59,06 endte norske Sindre Buraas på 14.-plass i sitt heat. Dermed klarte han ikke å gjenta prestasjonen fra Moskva-VM for to år siden hvor han endte på 13.-plass i finalen.

- Jeg var ikke god nok i dette løpet. Det var nok en litt dårlig dag, sa Hurdal-løperen til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram