- Det høres egentlig herlig ut å styre alt selv

Henrik Ingebrigtsen om at Petter Northug bryter med landslaget.

FORSTÅR NORTHUG: Henrik Ingebrigtsen forstår at Petter Northug bryter med landslaget. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORSTÅR NORTHUG: Henrik Ingebrigtsen forstår at Petter Northug bryter med landslaget. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

SOGNSVANN (Dagbladet): Petter Northug har som kjent bestemt seg for å stå utenfor landslaget i oppkjøringen til den kommende OL-sesongen. Han har foreløpig ikke bekreftet noen ny sponsor, og stilte derfor uten sponsortøy på en pressekonferanse nylig.

Petter Northug er i en posisjon som de fleste idrettsutøvere i Norge bare kan drømme om, og friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen synes ikke det høres så dumt ut å være Petter Northug om dagen.

- Det høres egentlig herlig ut å styre alt selv. Du har ingen forpliktelser. Men jeg forstår ikke helt hvordan de har fått til den avtalen. At han ikke skal trene med landslaget, men konkurrere sammen med de. Jeg skjønner ikke at forbundet tillater det, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Forstår du valget til Petter Northug?

- Ja, jeg gjør det. Det er så mye du skal passe på som landslagsløper. Du må for eksempel ikke ha noen sponsorer som er i konflikt med landslagets sponsorer. Så kan Northug gjøre som han vil nå. Han har fått mye tyn for det tidligere, men jeg forstår valget hans, sier Ingebrigtsen.

- Kunne du ha gjort noe liknende hvis du var i samme posisjon?

IKKE SATT SEG INN I SAKEN: Ezinne Okparaebo sier at hun ikke har satt seg inn i situasjonen, men at det må være opp til hver enkelt utøver hva de ønsker å gjøre. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
IKKE SATT SEG INN I SAKEN: Ezinne Okparaebo sier at hun ikke har satt seg inn i situasjonen, men at det må være opp til hver enkelt utøver hva de ønsker å gjøre. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Hvis jeg kunne trene off-season med «Team Ingebrigtsen» og være med Team Norway i sesong så hadde det vært greit. Hvis noen tilbyr meg 15 millioner kroner så er de velkommen til det, sier Ingebrigtsen med et smil.

Ikke satt seg inn i situasjonen De norske friidrettsutøverne var i dag samlet på Olympiatoppen for å snakke om sesongen de nå er inne i. Sprinter Ezinne Okparaebo hadde følgende å si om at Petter Northug har valgt å droppe landslaget for en periode:

- Jeg har ikke satt meg inn i situasjonen hans eller hva som har ført til at han gjør det, men det er opp til hver enkelt og hva de føler er best for de. Hvis Northug føler at det er best å være utenfor landslaget, så er det nok det, sier Okparaebo til Dagbladet.

- Kunne du gjort det samme som Petter Northug?

- Jeg har funnet meg i hvordan ting er nå. Per i dag er jeg fornøyd. For meg fungerer ting slik de er nå, og jeg ser ikke noen grunn til å forandre på det, sier Okparaebo.