<strong>SKAL I FORSVARET:</strong> Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsker å bruke Håvard Nordtveit som midtstopper på landslaget. Det er Borussia Mönchengladbach-spilleren positiv til, selv om han først og fremst vurderer seg som midtbanespiller fortsatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SKAL I FORSVARET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsker å bruke Håvard Nordtveit som midtstopper på landslaget. Det er Borussia Mönchengladbach-spilleren positiv til, selv om han først og fremst vurderer seg som midtbanespiller fortsatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Det høres kjekt ut å skulle spille stopper her

Nordtveit om Høgmos plan om forsvarscomeback.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRAHA (Dagbladet): Det var som midtstopper en ung Håvard Nordtveit imponerte såpass at Arsene Wenger hentet ham til Arsenal som 17-åring.

Siden har karrieren gått via høyrebacken til midtbanen, hvor han har spilt både for Borussia Mönchengladbach og norske landslag.

I morgendagens privatkamp mot Tsjekkia tenker Per-Mathias Høgmo på 23-åringen fra Vats som midtstopper igjen.

- Nordtveit er i en litt spennende fase: Blir han stopper til slutt eller sentral midtbanespiller? Det blir interessant å se framover nå, sa Høgmo under dagens pressekonferanse i Praha. 

- Er fleksibel Og Nordtveit er positiv til en retur til stopperplassen.

- Det var posisjonen min før. I Borussia har jeg vært et alternativ hvis noen skulle bli skadd, og jeg spilte høyreback for to kamper siden, så jeg er fleksibel, sier han til Dagbladet.

Han gjentar det han har sagt tidligere, at jo eldre og treigere han blir, jo lengre bak på banen regner han med å spille.

- Jeg synes det er fantastisk kjekt å spille midtstopper også, men for klubblag er jeg midtbanespiller og der blir jeg satset på. Men jeg har også hatt samtaler med Per-Mathias, og det høres kjekt ut å skulle spille stopper her og jeg håper jeg kan ha noe å bidra med, sier han.

Sender signal Høgmo medgir at det er begrenset hvor mye han kan påvirke hvilken posisjon Nordtveit blir brukt i på klubblaget. Men han forsøker i alle fall å gi tyskerne et hint om hva han mener om saken.

- Jeg har sittet med et lite håp ... jeg har jo fått signaler på at de (klubben) har vurdert ham der. Det er et par veldig rutinerte spillere i klubben som kan bli borte. Det er et signal når vi tar ham ut som stopper, vi signaliserer at det er en posisjon der vi har veldig tro på ham, sier Høgmo.

I første omgang er det kanskje grunn til å glede seg over at Nordtveit omsider får spille i klubblaget igjen. Han spilte høyreback for tre og en halv uke siden. Sist helg var han tilbake på midtbaneplass, men det var kun hans fjerde kamp fra start for Borussia Mönchengladbach denne sesongen.

<strong>LITE SPILLETID:</strong> Håvard Nordtveit spilte høyreback mot Bayer Leverkusen 2. februar. Det var hans første seriekamp fra start siden før han ble skadd i høst. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB Scanpix
LITE SPILLETID: Håvard Nordtveit spilte høyreback mot Bayer Leverkusen 2. februar. Det var hans første seriekamp fra start siden før han ble skadd i høst. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer