Vålerenga og Stabæk inngikk en opsjonsavtale på Herman Stengel som en del av Veigar Pall Gunnarsson-kjøpet. Dersom Vålerenga vil hente ham innen 1. september neste år, må de betale ytterligere 12,5 millioner. Vil de kjøpe ham innen 1. september 2014, må de ut med 15 millioner kroner i tillegg til de fire de allerede har betalt. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Vålerenga og Stabæk inngikk en opsjonsavtale på Herman Stengel som en del av Veigar Pall Gunnarsson-kjøpet. Dersom Vålerenga vil hente ham innen 1. september neste år, må de betale ytterligere 12,5 millioner. Vil de kjøpe ham innen 1. september 2014, må de ut med 15 millioner kroner i tillegg til de fire de allerede har betalt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Det høres ut som svindel

Platini om Páll Gunnarson-saken.

UEFA-president Michel Platini fikk flest spørsmål om overgangssaken med Veigar Páll Gunnarson og sin gamle klubb Nancy da han møtte pressen før søndagens cupfinale.

- Det høres ut som svindel, lot han seg lokke til å ytre, etter først å ha gjort det klart at denne saken er FIFAs bord, ikke UEFAs.

- Jeg kjenner ikke saken så godt, men jeg er blitt orientert av det norske fotballforbundet. Jeg vil gratulere forbundet med at de har grepet fatt i saken. Det er ikke så ofte nasjonale forbund involverer seg i utenlandske klubbers problemer, sa Platini.

Stabæks og Vålerengas triksing med overgangssummen for Gunnarsson har kostet Nancy penger, men Platini sa at saken ligger hos FIFA, som er ansvarlig for alle overgangssaker.

- Vi må vente og høre hva FIFA sier, men jeg synes det høres ut som svindel dersom man fører opp pengene på en annen spiller.

UEFA vedtok for et par år siden prinsipper for økonomisk fair play.

GA SEG: Stabæks og Vålerengas triksing med overgangssummen for Gunnarsson har kostet Nancy penger. VIFs sportsdirektør Truls Håkonsen har trukket seg ut året etter at saken ble kjent. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GA SEG: Stabæks og Vålerengas triksing med overgangssummen for Gunnarsson har kostet Nancy penger. VIFs sportsdirektør Truls Håkonsen har trukket seg ut året etter at saken ble kjent. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Dette er ikke lett, men alle i fotballfamilien er enige om prinsippene. Det ble tatt opp av klubbeierne, og forbundene, klubbene og politikerne er alle enige. Det handler først og fremst om at man ikke skal bruke mer penger enn man har, sa Platini.

Nøt finalehelgen Platini gjorde det klart at han ikke var i Norge for å jobbe, men for å nyte og oppleve den norske cupfinalehelgen. Lørdag så han en dramatisk og spennende kvinnefinale på Fornebu, søndag ventet mennenes finale på Ullevaal.

- Det er ikke så mange steder man opplever en så fin atmosfære og har en finalehelg med cupfinale både for kvinner og menn. Jeg gledet meg over lørdagens finale. Etter at det ene laget (Røa) var best i de første 90 minuttene, ble det en åpen og fin kamp på en vakker arena, sa Platini, som selv delte ut kongepokalen til Stabæk.

- Jeg må si at jeg håper arenaen på Fornebu forblir en fotballarena, for i dette landet med tøff vinter og barskt vær er det fint å ha en innendørsarena som det.

Platini fortalte at han ikke har de beste minner fra Ullevaal stadion. Han var landslagssjef da Rune Bratseth utlignet til 1-1 i VM-kvalifiseringskamp i 1989.

- Det førte til at vi ikke kvalifiserte oss til VM-sluttspillet i Italia året etter, sa han.

Seier og tap Egne cupminner var mer blandet.

- Jeg tapte to cupfinaler i Frankrike med Saint-Etienne, men jeg vant cupen med Juventus i Italia, sa Platini.

SVINDEL: UEFA-president Michel Platini fikk flest spørsmål om overgangssaken med Veigar Páll Gunnarson og sin gamle klubb Nancy da han møtte pressen før søndagens cupfinale. Han dristet seg til å si at det hørtes ut som svindel. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SVINDEL: UEFA-president Michel Platini fikk flest spørsmål om overgangssaken med Veigar Páll Gunnarson og sin gamle klubb Nancy da han møtte pressen før søndagens cupfinale. Han dristet seg til å si at det hørtes ut som svindel. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

UEFA-presidenten ville ikke si så mye om den planlagte omleggingen av kvalifiseringssystemet foran EM-sluttspillet i 2016.

- Det skal opp til behandling på vårt neste styremøte på Kypros, og vi vil komme med en briefing etter det, sa Platini, som også antydet at man kan gå bort fra ordningen med å ha kvinnenes mesterligafinale i samme by som mennene et par dager før.

- Den norske ordningen med cupfinalehelg er fin, men kvinnefotball er populært i Norge og Skandinavia. Da kvinnenes mesterligafinale ble spilt over to kamper, var stadion full til begge kamper. Det har ikke vært slik etter at finalen ble flyttet til nøytral bane, og vi må diskutere hva som er best, sa han.

(NTB)