- Det hviler en forbannelse over Kollen

Arne Scheies største frykt har gått i oppfyllelse.

Arne Scheie har nettopp kommet seg ut av kommentatorbua. Der ville han ha sett Håvard Klemetsen hoppe 133,5 meter, et hopp som ga ham seieren i det kombinerte hopprennet, men noe ødela sikten. Tåka.

- Jeg så ingenting, forteller Scheie til Dagbladet, og legger til:

- Jeg føler meg litt hjelpeløs, og får ikke kommenter skikkelig.

- Forbannelse Arne Scheie syns det er verst for publikum og utøverne, og gjentar til stadighet at de ikke nytter å henge seg opp i været.

Men han innrømmer at det er frustrerende også for ham.

- Det har jo vært sol over Kollen hver dag i forkant av VM, og nå kommer tåka. Det er som at det hviler en forbannelse over Kollen.

Fryktet reprise Da Dagbladet møtte kommentatorlegenden før VM starta, var forholdene under VM på hjemmebane i 1982 fortsatt friskt i minne.

Matti Nykänen fra Finland vant med 257,9 poeng, uten at Scheie så stort annet enn at hvit erteseuppe.

- Hopperne var bare 50 meter unna oss, men vi kunne altså ikke se dem. Man vet aldri med Kollen, sa Scheie da, og fortalte at en reprise fra 1982 var noe av det han frykter mest i årets VM.

Nå har det altså skjedd igjen.

- Ikke bra - Dette er ikke bra, verken for Kollen som arrangør, for publikum eller for utøverne.

- Hva er det med Kollen som gjør at tåka stadig vender tilbake?

- De sier jo at det er på grunn av den fuktige lufta fra fjorden, men jeg har ikke satt meg så mye inn i det. Det hjelper ikke å ergre seg over dette.

- Hva tenker du om hopp stor bakke i morgen?

- Jeg får bare håpe at det bedrer seg

DÅRLIG SIKT: Arne Scheie forteller at han knapt kunne se Matti Nykänen da han vant stor bakke under VM i Oslo i 1982. Norske Olav Hansson kom på andreplass. Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix
DÅRLIG SIKT: Arne Scheie forteller at han knapt kunne se Matti Nykänen da han vant stor bakke under VM i Oslo i 1982. Norske Olav Hansson kom på andreplass. Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix Vis mer