Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det hviler fremdeles en forbannelse over denne vinneren

- Den står seg fortsatt.

FORBANNET: Kjetil Jansrud etter å ha vunnet utforen i Kitzbühel. Men statistikken er nådeløs. Ingen har klart å vinne utfor i VM samme vinter som de triumferte i det prestisjetunge rennet i Østerrike. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORBANNET: Kjetil Jansrud etter å ha vunnet utforen i Kitzbühel. Men statistikken er nådeløs. Ingen har klart å vinne utfor i VM samme vinter som de triumferte i det prestisjetunge rennet i Østerrike. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Utforrennet i tradisjonsrike Kitzbühel er noe av det mest prestisjefylte en alpinist kan vinne. Men akkurat i et VM-år kan det virke som om dette er en seier man helst skal styre unna.

Aldri har utfor-vinneren i Kitzbühel klart å gjenta bragden i verdensmesterskapet samme vinter.

I år var det Kjetil Jansrud som ble offer for denne «forbannelsen».

- Det er veldig typisk det at storfavoritten kommer inn og bommer. Det er fortsatt sånn at Kitzbühel-vinneren aldri har vunnet et VM rett etterpå. Den står seg, sier tidligere landslagstrener og NRK-ekspert Marius Arnesen til Dagbladet.

- Veldig rart Jansrud selv fortalte etter løpet at han ikke helt skjønte hvor det gikk galt.

- Jeg holdt meg veldig til planen. Det overrasker meg at jeg var så langt bak, men det er bare slik det er. Jeg får bare akseptere det, sa han.

- Jeg syns jeg kjørte bra på ski. Jeg hadde bedre følelse i dag enn etter treningene. For meg er det vanskelig å sette fingeren på hvorfor det gikk så sakte. Det var et bra løp, men så var det 8. plass i mål, det var veldig rart.

Kombi I dag er det derimot kombinasjonen som gjelder. Også der stiller Jansrud til start, men akkurat i går var ikke det noe han gledet seg veldig til.

- Det hadde vært lettere å nullstille seg med et godt resultat. Men sånn blir det ikke. Morgendagen kommer enten man vil eller ikke.

Sportssjef Claus Ryste sier at Norge er på «minussiden» etter to fartsrenn uten medaljer, men vil ikke utelukke Jansrud som en medaljekandidat i dag.

- Kombi er kombi. Kjører han en bra utfor og klinker til på slalåmen kan han fort være der oppe. Jeg vil ikke spå noe, men kapasitet har han definitivt.

Kombinasjonen begynner med utfor klokka 18.00.