RYDDER OPP: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) rydder opp i egne rekker, og har nå suspendert tre ansatte. FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER
RYDDER OPP: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) rydder opp i egne rekker, og har nå suspendert tre ansatte. FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIERVis mer

Det internasjonale friidrettsforbundet rydder opp: Tre ansatte suspendert

IAAFs høyeste prioritering er å få fram sannheten i anklagene mot sporten.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fortsetter å rydde i egne rekker. Fredag ble tre ansatte suspendert i 180 dager.

Det skriver organisasjonen i en pressemelding fredag.

Det er organisasjons etiske komité som står bak suspensjonene. Blant de suspenderte er tidligere kommunikasjonsdirektør Nick Davies og hans kone Jane Boulter-Davies.

Davies skal ifølge komiteen ha mottatt en ukjent sum penger i 2013 fra Papa Massata Diack, sønn av daværende IAAF-president Lamine Diack, som da var konsulent for IAAF.

Trakk seg etter e-postkorrespondanse

Davies kom i medienes søkelys i desember da det ble kjent at han i forkant av Moskva-VM i 2013 forsøkte å utsette offentliggjøringen av de russiske utøverne som var tatt for doping. Det er i den forbindelse han skal ha mottatt penger fra Papa Diack.

Davies trakk seg midlertidig fra sin stilling da epost-korrespondansen med Diack ble offentliggjort av BBC i desember.

«Hvis de skyldige ikke deltar, kan vi vente til etter VM med å avsløre dem. Ellers avslører vi en enkelt eller to og to, men samtidig som vi avslører utøvere fra andre nasjoner», skrev Davies i eposten ifølge BBC.

IAAF utestengte hele 16 russiske utøvere i månedene etter VM.

– Høyeste prioritet

Boulter-Davies og Peter Yves Garnier er de to øvrige suspenderte. Mens Boulter-Davies kun skal ha hatt kjennskap til utbetalingene fra Diack til Davies, skal Garnier selv å ha fått utbetalinger for å være stille.

Komiteen har utnevnt Sir Anthony Hooper til å lede etterforskningen av de tre.

– Det er høyeste prioritet for IAAF å få fram sannheten i anklagene mot sporten. IAAF ønsker den etiske komiteen og Sir Anthony Hooper velkommen til å etterforske saken, og takker dem for den vanskelige og tøffe jobben de har tatt på seg på vegne av sporten og organisasjonen, skriver IAAF i en uttalelse.

(NTB)