INNRØMMET DOPING: Lance Armstrong var en av verdens største idrettshelter før han innrømmet doping på nyåret. Nå vil han konkurrere igjen. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
INNRØMMET DOPING: Lance Armstrong var en av verdens største idrettshelter før han innrømmet doping på nyåret. Nå vil han konkurrere igjen. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYSVis mer

Det internasjonale svømmeforbundet vil ikke la Armstrong konkurrere

Sendte brev til arrangøren.

Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) ønsker ikke at tidligere stjernesyklist Lance Armstrong (41) gjør konkurransecomeback i svømmebassenget denne uken.

Armstrong er utestengt på livstid fra idretten etter dopingavsløringene i fjor, men ønsker å stille i denne ukens svømmestevne i Texas. Det får FINA til å reagere, som torsdag sendte et brev til den regionale arrangøren.

Der blir det slått fast at Texas-stevnet er å betrakte som et nasjonalt idrettsarrangement, og er med det underlagt regelverket til Det amerikanske svømmeforbundet. Å la dopingdømte Armstrong konkurrere vil dermed være brudd på FINAs regler.

Armstrong skal etter planen i aksjon i tre øvelser i hjembyen Austin, ifølge BBC. Første konkurranse for Armstrong er fredag. Ifølge leder Rob Butcher i US Masters Swimming har det ikke vært noen negative reaksjoner til at Armstrong stiller i stevnet.

— Formålet med organisasjonen vår er å oppmuntre voksne til å svømme, sier Butcher til avisen Austin American-Statesman.

Armstrong er fratatt alle sine sju Tour de France-seirer etter at en rapport fra USADA avslørte omfattende dopingmisbruk under hans tid som proffsyklist i US Postal. I januar innrømmet også 41-åringen i et TV-intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer under sin aktive karriere.

(NTB)