Det islandske viking-klappet er ikke islandsk i det hele tatt

Sannheten om publikumsfavoritten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det islandske fotballunderet herjer videre i EM-sluttspillet, og søndag venter vertsnasjonen Frankrike på de ubeseirede islandske fotballvikingene i kvartfinalen.

Men det er ikke bare på banen islendingene har imponert Europa. Også det fryktinngytende viking-klappet fra tribunene under kampene har satt sitt preg på Islands fotballfester, og etter den monumentale seieren mot England i går kveld feiret spillerne med å bli med i klappinga sammen med fansen i Nice.

Det mektige klappet, som høres godt også for oss tv-seere, blir nå omtalt som det islandske svaret på klassiske krigs- og kamprop. Rop som tar luven av motstanderne og gir laget et psykisk overtak i kampen.

Det synkroniserte klappet etterfulgt av et massivt «hooh» har fått europeerne til å speide etter Leiv Erikssons etterfølgere.

Et annet eventyr

Ironisk nok er ikke dette viking-klappet islandsk i det hele tatt.

- Vil du ha sannheten?, spør sportsjournalist Sindri Sverrisson i den islandske avisa Morgunbladid da Dagbladet ringer for å spørre om hva dette urklappet symboliserer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.