- Det jeg er mest overraska over er at de er mennesker de også

Landslagsdebutant Kathrine Harsem om møtet med Bjørgen & Co

AV KJØTT OG BLOD: Kathrine Harsem ser på Therese Johaug etter dagens knallharde elghufs-økt opp bakkene i Val di Dentro i Italia, og konstaterer at de er laget av samme materiale. Foto: Thomas Rasmus Skaug
AV KJØTT OG BLOD: Kathrine Harsem ser på Therese Johaug etter dagens knallharde elghufs-økt opp bakkene i Val di Dentro i Italia, og konstaterer at de er laget av samme materiale. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO (Dagbladet): Langt oppi den italienske fjellheimen legger det norske damelandslaget i langrenn i disse dager igjen litervis med svette i motbakkene.

På grisgrendte traktorveier og i grønne alpinanlegg beinflyr verdens beste damelag det de kan for å holde konkurrentene unna seg også neste skisesong. 

I hælene på Bjørgen og Johaug er det i år to ferske fjes som får æren av å være med på hardkjøret. Kathrine Harsem og Martine Ek Hagen er begge tatt opp i elitegruppa foran denne sesongen, og merker at de trener med verdens beste langrennsjenter.

- Jeg er egentlig ikke overraska over hvor fort de går, det er mer det å venne seg til å bare bry seg om seg selv og ta ting i etapper. Å tenke at jeg ikke skal bli Therese Johaug på ett år, for det tror jeg ikke går så veldig bra, sier Harsem til Dagbladet.

Overraskelsen I fjor var hun overlegen i Skandinavisk Cup i langrenn, nivået under verdenscup, og vant cupen sammenlagt med stor margin. Men til tross for at hun har konkurrerte mot alle de norske landslagsjentene tidligere, og til og med gått verdenscup sammen med dem ved enkelte anledninger, merker hun at det er noe helt annet å være en del av landslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer