Ny trener i Vålerenga

Det jobbes for Dag-Eilev Fagermo

Vålerenga blir ikke enige med seg selv i trenerspørsmålet. Ifølge kilder prøver gode VIF-venner å overbevise Tor Olav Trøim om Dag-Eilev Fagermo.

STERKT ØNSKET AV MANGE: Dag-Eilev Fagermo har vært i samtaler med Vålerenga. I motsetning til mange andre åpnet han døra for å ta trenerjobben på Intility Arena. Men Vålerenga klarer ikke å bestemme seg. Nå jobber mange rundt klubben for å overbevise Tor Olav Trøim om at Odd-treneren er det beste alternativet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STERKT ØNSKET AV MANGE: Dag-Eilev Fagermo har vært i samtaler med Vålerenga. I motsetning til mange andre åpnet han døra for å ta trenerjobben på Intility Arena. Men Vålerenga klarer ikke å bestemme seg. Nå jobber mange rundt klubben for å overbevise Tor Olav Trøim om at Odd-treneren er det beste alternativet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FOR HALVANNEN UKE siden sa Vålerenga at klubbens neste trener ville være på plass i god tid før avreisen til Atlantic Cup på Algarvekysten i Portugal.

Dit reiser laget i morgen.

Per nå, midt på dagen torsdag 30. januar, står Vålerenga fortsatt uten trener.

Jobben med å ansette Ronny Deilas arvtaker på Intility Arena minner nå mest om et kaos uten beslutningsdyktighet og vilje til å ta ansvar.

DET VI VET med sikkerhet er at Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt) ikke ville snakke med Vålerenga. Det har vi visst lenge. I forrige uke ble det også kjent at Lars Bohinen (Aalesund) har vært i møte med klubbdirektør Erik Espeseth, styreleder Thomas Baardseng og sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen, men takket nei til videre samtaler.

Det samme gjelder for Tor Ole Skullerud (klubbløs).

Ian Burchnall (Östersund), engelskmannen som rykket ned med Viking i 2017, skal ifølge kilder også ha vært i samtaler med Vålerenga. Han har ett år i norsk fotball, sesongen 2017. Da rykket han ned med Viking etter 16. plass i Eliteserien, åtte poeng svakere enn Aalesund på 15. plass

Statistikken hans i norsk fotball er 6-6-18 33–57 24.

DEN ENESTE SOM med sikkerhet har snakket med VIF-ledelsen, og som likte det han hørte, er Dag-Eilev Fagermo (Odd). I motsetning til alle andre som har vært med i det VIF-ledelsen har valgt å kalle en grundig prosess, åpnet han døra for videre samtaler.

I UTGANGSPUNKTET SKULLE man tro Dag-Eilev Fagermo krysset av på alt Vålerenga er ute etter i en trener. Gitt økonomiske forutsetninger og viljen til å satse på unge egenutviklede spillere fra lokalmiljøet, er Odd-treneren mest sannsynlig Norges beste og mest suksessfulle trener de ti siste åra.

Dagbladet vet at Fagermo kan tenke seg jobben i Oslo.

Mange av Vålerengas beste venner skal ifølge kilder ha prøvd å overbevise klubbledelsen og klubbeier Tor Olav Trøim om at Odd-treneren er det beste alternativet.

I GÅR KVELD begynte ryktene å løpe om enda en kandidat til trenerjobben i Vålerenga. En skotte. Inntil videre en skotte uten navn. sånn umiddelbart høres det ikke ut som en publikumsmagnet, en som gjenskaper troen og får fart på salget av sesongkort. Men der står saken dagen før klubbens A-lag reiser til Portugal.

Søndag møter Vålerenga svenske Häcken i Atlantic Cup i Faro.

Tirsdag står tsjekkiske Slavia Praha for tur.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer