Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kalles en vennskapskamp, men ingen av lagene ser på det som det

Skottland møter England til vennskapskamp i morgen.

INGEN VENNSKAPSKAMP: Selv om Skottland mot England i utgangspunktet er en vennskapskamp, mener den skotske backen Andrew Robertson (til høyre) at det er langt mer alvor enn som så. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
INGEN VENNSKAPSKAMP: Selv om Skottland mot England i utgangspunktet er en vennskapskamp, mener den skotske backen Andrew Robertson (til høyre) at det er langt mer alvor enn som så. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Selv om Skottland mot England i utgangspunktet er en vennskapskamp, mener den skotske backen Andrew Robertson at det er langt mer alvor enn som så.

Hull-spilleren stilte på pressekonferanse sammen med landslagssjef Gordon Strachan mandag. I forkant av tirsdagens oppgjør mot England, la ikke Robertson skjul på at han og lagkameratene står overfor noe ekstraordinært.

- Det kalles en vennskapskamp, men ingen av lagene kommer til å se på det som det. Vi ser på det som en kamp av stor betydning og det er en stor anledning for begge lag, sa Robertson ifølge BBC.

Han håper å kunne returnere til treningsfeltet i Hull med seier over England i bagasjen.

- Vinner vi, så betyr det at jeg kan dra tilbake til Hull med et glis om munnen, konkluderte Robertson.

Alle vil spille Fredag møtte Skottland en annen rival, Irland, til EM-kvalifiseringskamp. Da vant skottene 1-0 i en kamp som av flere ble omtalt som «et blodbad». At det var så grisete som mange ville ha det til, var ikke Skottland-sjef Strachan enig i.

- Det var fysisk, men fair. Det var ikke noe blodbad. Kampen hadde en fantastisk intensitet og jeg er sikker på at vi får se det samme mot England, sa han.

På treningsfeltet har det vært liten tvil om at det er mange som ønsker å vise seg fram i forkant av England-kampen.

- Det har vært veldig høy intensitet på trening, nesten som den første dagen i forsesongen. Alle har lyst til å spille kampen. Jeg skulle gjerne gitt samtlige denne erfaringen, men samtidig ønsker jeg at vi skal vinne, sa Strachan.

- Vil nyte atmosfæren Skottland har sju poeng på sine fire første kamper i EM-kvalifiseringens gruppe D, og er for alvor med i kampen om avansement. Andrew Robertson brukte mandagens pressekonferanse til å skryte av jobben Strachan har gjort med laget. Nå gleder han seg til å spille det han selv ser på som et historisk oppgjør.

- Jeg er vokst opp med historier om Skottland mot England og det ville vært fantastisk å være involvert i en slik kamp, sa Robertson.

Landslagssjefen er enig med sin back om at oppgjøret er noe helt spesielt.

- Det kommer til å bli veldig intenst. Jeg tror de engelske spillerne kommer til å nyte atmosfæren rundt kampen, akkurat som spillerne våre vil, avsluttet Strachan.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling