Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan aldri skje igjen

Ski-verden lamslått etter dronekrasjet. Nå kommer unnskyldningen.

(Dagbladet): Etter gårsdagens dramatiske avslutning på slalåmrennet i italienske Madonna di Campiglio hvor Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone, kommer det ansvarlige produksjonsteamet med en unnskyldning til den østerrikske verdensstjerna.

- Infront beklager overfor Marcel Hirscher og til FIS for den uheldige hendelsen med dronen. Detaljerte tekniske analyser vil bli gjennomført og mer informasjon vil bli gitt så fort det er mulig, sier Infront Sports og Media i en pressemelding på FIS' nettsider.

- Kan aldri skje igjen Reaksjonene har vært mange og kraftige etter den oppsiktsvekkende hendelsen. NRK-kommentator Andreas Toft hevdet raskt at liv kunne gått tapt, noe droneeksperter støttet ham i seinere.

- Den ser ut til å ha propell både oppe og nede. Jeg vil anslå at den i seg selv veier mellom fem og ti kilo. Det ville ikke forbause meg. Skadepotensialet er kjempestort, forteller droneekspert Andreas Martinsen til Dagbladet.

Nå tar Det internasjonale skiforbundet grep for å forhindre at lignende skjer igjen.

- Mens FIS og våre partnere ønsker å bruke ny teknologi for å forbedre seeropplevelsen, kan en ulykke som den med dronekrasjet aldri skje igjen, skriver FIS i en pressemelding.

Hirscher raste Selv har Hirscher reagert med både sinne og lettelse etter nesten-ulykken.

- Jeg kjente at noe skjedde. Det er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd. Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig, sier han til NTB.

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet Markus Waldner priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

- Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

KUNNE GÅTT FRYKTELIG GALT: Her blir Marcel Hirscher nesten truffet av en drone i 50 kilometer i timen.
Foto: NRK
KUNNE GÅTT FRYKTELIG GALT: Her blir Marcel Hirscher nesten truffet av en drone i 50 kilometer i timen. Foto: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media