Det kan bare lillebror

Bradley Wright-Phillips (20) scoret for Manchester City.

(Dagbladet.no):

Manchester City - Birmingham 4-1. 20 år gamle Bradley Wright-Phillips kom rett fra innbytterbenken, traff ballen på volley og kronet en stor kveld for Manchester City på hjemmebane lørdag.

Ian Wrights sønn og Shaun Wright-Phillips\' halvbror satte inn 4-0 tjue minutter før slutt da Manchester City knuste Birmingham City lørdag kveld.

Birmingham-manager Steve Bruce så hjelpeløs ut på sidelinjen da spillerne hans lot de lyseblå få holde på som de ville på City of Manchester Stadium.

Avgjort til pause

Allerede etter 11 sekunder kunne det stått 1-0, når Darius Vassell klemte til fra 13 meter. Ikke mange sekundene etter at keeper Vaesen reddet Vassells skudd, lå ballen i nettet.

David Sommeil dukket opp på en corner, og det sto 1-0 til hjemmelaget.

Et Joey Barton-straffespark og en Sibierski-heading senere var Manchester City tre mål foran, og bare mot slutten av omgangen hadde Birmingham noe som helst å vise fram. 3-0 til pause, og kampen virket avgjort.

Overhøvling hjalp ikke

Det var den da også.

Steve Bruce skjelte nok ut spillerne sine etter den bedrøvelige forestillingen Birmingham leverte i første omgang, men det så ikke ut til å hjelpe stort.

Manchester-laget fortsatte presset, og etter 70 minutter var det altså klart for scoring av yngstemann Wright-Phillips. Unge Bradley satte ballen nydelig i hjørnet på volley, og da hjalp det ikke at en annen innbytter reduserte for Birmingham.

Jiri Jarosik skrudde ballen i hjørnet med venstrefoten to minutter etter at han fikk slippe til på banen, og med et kvarter igjen ble et ørlite håp tent hos Birmingham-fansen.

Mot slutten skjedde det ikke stort, men i siste spilleminutt ble fadesen komplett for Birmingham.

Keeper Nico Vaesen ble vist ut etter å ha tatt ballen med hendene utenfor sekstenmeteren, og med alle innbyttene brukt måtte utespiller Stephen Clemence i mål.

Keeperlegenden Ray Clemences sønn holdt buret rent i overtidsminuttene, og det endte 4-1 til Manchester City.

De lyseblå er nå på sjuendeplass på tabellen, poenget foran Arsenal med to kamper mer spilt. Birmingham sliter nest nederst i Peemier League.

MINSTEMANN: Bradley Wright-Phillips gjør som sin stefar og sin halvbror: Scorer mål. Unggutten satte inn Manchester Citys fjerde for kvelden.