Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan bli en drømmefinale

Liverpool og Everton kan møtes i Capital One Cup-finalen.

RIVALER: Liverpool og Everton kan møtes i Capital One Cup-finalen på Wembley. Her er Ross Barkley og Nathaniel Clyne fra høstens 1-1 oppgjør. Foto: Lee Smith
RIVALER: Liverpool og Everton kan møtes i Capital One Cup-finalen på Wembley. Her er Ross Barkley og Nathaniel Clyne fra høstens 1-1 oppgjør. Foto: Lee Smith Vis mer

(Dagbladet): I går ble Liverpool klare for finalen i Capital One Cup etter å ha slått Stoke. I kveld er det duket for den andre kampen i semifinalen mellom Everton og Manchester City. Everton vant det første oppgjøret på Goodison Park 2-1. Hvis Everton går videre til finalen etter kveldens kamp, er det duket for en drømmefinale på Wembley den 28. februar. Ironisk nok er oppgjøret Liverpool - Everton i Premier League satt til samme dato. Denne kampen blir nå flyttet grunnet Liverpools finaleavansement.

- Heller Stoke enn Liverpool Leder i Evertons supporterklubb i Norge, Helge Grunnevåg, tror det blir jevn kamp i Manchester i kveld.

- Jeg tror det blir mål i begge ender, men jeg tror vi har gode sjanser. Vi har spilt mot City to ganger den siste måneden, og det har resultert i en seier og en uavgjort. Nå har Roberto Martinez bekreftet at Joel Robles skal stå i dagens kamp for Everton. Tim Howard har jo ikke akkurat hatt veldig kustus på forsvaret i det siste. Tim Howard og Roberto Martinez er vel de minst likte i klubben blant Everton-supporterne om dagen.

Grunnevåg tror at de færreste Everton-supporterne ønsket seg Liverpool som finalemotstander.

- På mange måter vil jeg si at det er en drømmefinale, men de fleste Everton-supporterne ønsket seg nok Stoke. Det å ryke for Liverpool i en finale er ikke noe særlig. Jeg var på FA-cup-semifinalen på Wembley i 2012 mellom Liverpool og Everton, det endte med tap, og det tok mange dager å fordøye det tapet.

Selv om Capital One Cup ikke er den mest prestisjetungen turneringen i løpet av året, tror Grunnevåg at Manchester City stiller med toppet i mannskap i kveldens kamp.

- Nå som det nærmer seg finalen, så gjør de nok det, sier Grunnevåg.

Klopps første derby Torbjørn Flatin i Liverpools norske supporterklubb, håper det blir et byderby i finalen.

- Jeg håper vi møter Everton fordi jeg tror vi har størst sjanse til å slå de i finalen. Toppnivået til City er høyt, og jeg tror Pellegrino går for tittelen nå som de har kommet så langt. I tillegg er det litt ekstra stas å møte Everton. Da blir det mer liv, og en større ramme rundt selve kampen.

Selv om Flatin påpeker den ekstra gleden ved å slå Everton i en finale, er han også klar over hvor stor fallhøyden er.

- Fallhøyden er stor. Vi har møtt Everton i tre finaler tidligere, og vi har vunnet alle, så da får vi håpe at den statistikken holder seg. Det blir også spesielt å møte Everton i en finale nå, da blir det Jürgen Klopps første Merseyside derby i en finale, sier Flatin.

Liverpool møtte Everton i tre finaler på 1980-tallet, to FA-cupfinaler og en ligacup-finale. Liverpool gikk seirende ut av alle tre.

• Manchester City-Everton har avspark klokka 20.45, og vises på TV2 Sport Premium.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media