KLASSEKJØP: John Chibuike spilte sin første kamp på Lerkendal, og vartet like gjerne opp med tre mål mot nedrykkstruede Start.Foto: Arve Johnsen/Digitalsport
KLASSEKJØP: John Chibuike spilte sin første kamp på Lerkendal, og vartet like gjerne opp med tre mål mot nedrykkstruede Start.Foto: Arve Johnsen/DigitalsportVis mer

- Det kan bli enda bedre enn dette

Chibuike med hat trick for RBK i hjemmedebuten.

(Dagbladet): Rosenborg - Start 4-1.

Etter en mildt sagt ujevn første halvdel av den hjemlige sesongen og flere av bærebjelkene fra siste to gullsesonger borte, følte Rosenborg seg tvunget ut på overgangsmarkedet i august.

Klubben har vist økonomiske muskler og foretatt innkjøp ingen andre tippeligaklubber kan tillate seg, men ingen kan beskylde herrene Jan Jönsson, Stig Torbjørnsen og Erik Hoftun for ikke å ha gjort hjemmeleksene sine i forkant av investeringene i nytt spillermateriell.

Trioen Borek Dockal, Mohammed-Awal Issah og John Chibuike ser alle ut til å ha funnet seg umiddelbart til rette i nye omgivelser i Trondheim.

Sistnevnte, som hadde imponert stort for Häcken i Allsvenskan før overgangen til Tippeligaen, presenterte seg med positivt fortegn i debuten mot Sarpsborg sist.

Ustoppelig Mandag fulgte han opp med å ta Lerkendal med storm mot et Start-lag som balanserer nærmere og nærmere kanten av nedrykksstupet.

Etter tre mål - ett med venstrefoten, ett med høyrefoten og ett med hodet - samt flere lekre detaljer og en herlig offensiv innstilling, kan man trygt fastslå at det ble født en ny helt på Rosenborgs hjemmebane i kveld.

22-åringen fra Nigeria var rett og slett ustoppelig mot et temposvakt Start-lag på lavgir.

- Man kan se at John er en klassespiller og samarbeidet mellom han og Rade fungerte veldig bra i dag. Vi har en veldig selvtillit i laget nå, og har satt oss som mål å vinne hver kamp, så får vi se hvordan det går fremover. Men vi må passe på så ikke John tar helt av etter dette, sier en smilende Mikael Dorsin til rbk.no.

Faren for at nykommeren skal miste bakkekontakten virker imidlertid ikke å være overhengende. Han mener derimot at det er rom for ytterligere forbedring.

KALD AVSLUTTER: Samtlige av John Chibuikes tre scoringer kom etter iskalde avslutninger. Her legger han på til 2-0 ti minutter før pause.Foto: Arve Johnsen/Digitalsport
KALD AVSLUTTER: Samtlige av John Chibuikes tre scoringer kom etter iskalde avslutninger. Her legger han på til 2-0 ti minutter før pause.Foto: Arve Johnsen/Digitalsport Vis mer

- Det kan bli enda bedre. Når vi som lag lærer hverandre enda bedre å kjenne, kan det bli enda bedre. Jeg er veldig glad akkurat nå, sier Chibuike til Rosenborgs hjemmeside.

Fortsatte målfesten Rosenborg hadde to strake seirer med 13-0 i målforskjell bak seg, og hadde små problemer med å fortsette i samme produktive spor mot nedykkstruede sørlendinger.

Gjestene skapte i rettferdighetens navn oppgjørets første mulighet da Espen Hoff ble frispilt i bakrom av Rolf Daniel Vikstøl og satte ballen rett på Daniel Örlund.

Derfra og fram til pause handlet imidlertid det meste om nyetablerte og velfungerende offensive relasjoner hos Rosenborg, og den defensive utilstrekkeligheten som har ledet Start inn i det uføret de befinner seg i.

Fant tonen med Prica 13 minutter var spilt da Rade Prica vant en duell på 25 meter og stusset ballen videre i bakrom. Bård Borgersen hadde et par meters forsprang på Chibuike, men det var langt fra nok til å nå først fram til ballen.

RBK-ferskingen parkerte den aldrende midtstopperen, gikk elegant av Alexander Lund Hansen og ekspederte ballen kontrollert i tomt
nett.

Ti minutter før pause fikk Chibuike uttelling igjen, og oppskriften var mye av den samme som på 1-0. Denne gangen tok Prica i bruk beina for å finne makkeren, som overlistet Start-keeperen med en uttagbar avslutning.

På forhånd var det ventet at rollefordelingen dem imellom skulle være motsatt, men Prica innfant seg med tilretteleggerrollen og Chibuike koste seg i avslutterrollen.

- Vi har jobbet med dette på trening. I dag var det han som la pasningene til meg. I morgen er det jeg som gir de rette pasningene til han. Vi må bare fortsette å jobbe sammen og bli enda bedre, sier Chibuike.

Årst-redusering til liten nytte Start våknet noe etter hvilen samtidig som Rosenborg ble vel opptatte av å ri på 2-0-ledelsen. Derfor fikk gjestene også en noe heldig redusering ut av ingenting etter 72 minutter signert toppscorer Ole Martin Årst.

37-åringen kombinerte fint med Espen Børufsen og satte ballen enkelt i mål fra kort hold. Det var hans 14. seriescoring for sesongen - det samme som Prica.

Men da forholdene lå til rette for en spennende avslutning på kampen, kom vertene i stedet med et umiddelbart tilsvar.

ROMSLIG: John Chibuike fikk god plass da han stanget inn sitt tredje, Rosenborgs fjerde, mot Start.Foto: Ned Alley / Scanpix
ROMSLIG: John Chibuike fikk god plass da han stanget inn sitt tredje, Rosenborgs fjerde, mot Start.Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Markus Henriksen fikk uforstyrret føre ballen inn i 16-meteren før han dunket ballen forbi en ellers god Lund Hansen, mer eller mindre direkte fra avspark.

Like etterpå var Chibuike på farta igjen da han umarkert kunne styre Dockals presise frisparkserve i mål.

Skremmeskudd Rosenborg fortsetter seiersmarsjen og er nå oppe på fjerdeplass tre poeng bak Brann, men med to kamper i bakhånd og en målforskjell sine nærmeste konkurrenter overlegen. Det som så helsvart ut for noen uker siden, ser plutselig ut til å ende med minst medalje.

Molde og Tromsø er herved advart i innspurten.

Start ser på sin side ut til å måtte starte forberedelsene til spill på nest øverste nivå i 2012 med sju poeng opp til trygg grunn og sju kamper igjen å spille.

- I dag hang vi rett og slett ikke med i svingene til tider. Men vi blir samtidig seende litt dårligere ut fordi Rosenborg er gode i dag, sier trener Mons Ivar Mjelde, ifølge NTB.