- Det kan bli et godt fotballår i 2005

En glisende Hareide valgte cola etter kampen i dag.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter kampen mot Skottland fleipet landslagssjef Åge Hareide med at det eneste han ikke var fornøydmed på Hampden Park var at han ikke hadde fått en drink etter kampen.

I dag spilte han videre på vitsen.

- Noe du ikke er fornøyd med?

- Jeg tar en cola, fortalte en smilende Hareide etter å ha betraktet drikekvarene på podiet en stund.

For det var kvelden for lovprising og vitsing for landslagssjefen. Endelig satt noe av det offensive mønsteret som begeistret da han overtok landslagsansvaret. Et mønster som strengt tatt ikke hadde vært veldig synlig siden kampen mot Russland i vår.

- Det var en veldig stor lagseier for oss. Og en bekreftelse på at det vi har gjort er riktig, sier Hareide.

Misunnelsesverdig spisspar

En annen liten detalj som er viktig og riktig for Hareide er det nykomponerte spissparet som herjer med motstanderne. John Carew og Steffen Iversen viste igjen hvor farlige de kan være på dette nivået.

Carew satte inn målet som ga ro etter sju minutter. Iversen hadde to gedigne sjanser han bommet på. Det gjorde Hareide fornøyd.

- Det spissparet vi har er det mange som kan misunne oss. Bare de for guds skyld holder seg friske til kamp.

Men i kveld var det langt viktigere at Nye Norge viste publikum at de faktisk kan skape sjanser. Og når det krones med tre spillemål er Norge fortsatt med i kampen om VM-billettene.

Og at landslagssesongen 2005 fortsatt betyr noe.

- Det kan bli et utrolig godt fotballår i 2005, sier Åge til Dagbladet.no.

Moldova neste

Neste landslagskamp er mot Moldova i mars. Det er en kamp Norge skal vinne. Fordi Moldova er det svakeste laget i gruppa. Uten at det er noen automatikk i at Norge vinner.

Og Slovenias seier mot Italia har gjort gruppa vidåpen. Eller bare åpen, som Hareide velger å ordlegge seg.

- Gruppa er interessant og åpen. Vi har Moldova neste, og vi må være sharp i mars. Muligheten er der. De er det svakeste laget, lyder Hareides evaluering.

Norsk krutt

Mannen som imponerte aller mest på Ullevaal var Jan Gunnar Solli. Høyrekanten ble kåret til banens beste av et ekspertpanel på stadion, og Hareide var selvsagt også veldig fornøyd med det Solli viste.

- Han skaper det andre målet på norsk krutt fra Telemark, sier han. Og glemmer like gjerne at han skapte det tredje også.

Uten at det spiller noen stor rolle. For Hareide er opptatt av å rose hele troppen. Og understreker hvor bra denne landslagssamlinga har vært.

- Guttene har gjort en utrolig fin jobb, jeg er fantastisk fornøyd med dem. Ikke bare for 3-0, men hele oppholdet.

Et opphold som har gitt Nye Norge ny tro på at billettene til Tyskland i 2006 fortsatt er innen rekkevidde.

TID FOR SMIL: Åge Hareide omfavner Jan Gunnar Solli etter kampen mot Slovenia. Og gleder seg bare til fortsettelsen.