- Det kan bli et temmelig vilt renn

Aksel vil leve opp til kjærestens gulltips.

KJØRER FOR MEDALJE: Aksel Lund Svindal sier han vil være skuffet om han ikke tar medalje i morgen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KJØRER FOR MEDALJE: Aksel Lund Svindal sier han vil være skuffet om han ikke tar medalje i morgen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel Lund Svindal sier det rett ut:

- Jeg blir skuffet dersom det ikke blir medalje i onsdagens super-G-renn, for det er jo målet mitt.

Han har en tredjeplass å forsvare fra mesterskapet i Val d'Isère for to år siden, der Didier Cuche gikk til topps. Og nettopp Cuche er en løper Svindal mener det er grunn til å se opp for også i den tøffe og vanskelige traseen i Garmisch-Partenkirchen.

- Det er mange som kan vinne. Statistikken viser jo at det har vært veldig mange forskjellige løpere på seierspallen i år. Derfor tror jeg en del kommer til å satse maksimalt, og det kan føre til at det blir et temmelig vilt renn her, sier Svindal til NTB.

Han har vært på seierspallen bare én gang i verdenscupen i super-G i år, og i generalprøven i Hinterstoder lørdag ble det bare 14.-plassen.

- Da vi kjørte i den samme traseen i verdenscupfinalen her i fjor, endte jeg på tredjeplass, og det funket veldig bra for meg da.

- I år er forholdene vanskelige her, men jeg er helt sikker på at det blir bra til rennstart. Underlaget er veldig urolig og ser nesten fottråkket ut, men det er en fordel for oss som kjører mye storslalåm, sier Svindal.

Store sjanser - Jeg mener jeg har ganske store sjanser til å ta en medalje her, og jeg kommer selvsagt til å bli skuffet dersom jeg ikke ender på seierspallen. Målet mitt er en plass blant de tre beste, verken mer eller mindre, sier mesterskapskjøreren framfor noen.

Han har tatt sju medaljer på 13 starter i de siste mesterskapene siden 2005 i Bormio, men han er ikke selv i stand til å forklare hvor han er spesielt skarp når det kjempes om medaljer.

- Jeg har fire sjanser i hvert mesterskap, og det er selvsagt en fordel. Jeg får også god tid til forberedelser mellom rennene, noe som gjør at jeg kan fordele presset på en helt annen måte enn i verdenscuprennene. Noen annen forklaring på suksessen min i mesterskapene har jeg ikke, sier Svindal.

Han så kjæresten Julia Mancuso kjøre inn til sølv i kvinnenes super-G, og han sier at hun kjørte bra.

STUDERER LØYPA: Aksel Lund Svindal finsiktet i dag Super-G-traseen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STUDERER LØYPA: Aksel Lund Svindal finsiktet i dag Super-G-traseen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Det er hyggelig å høre at hun har tro på at jeg skal vinne gullet her. Det er en spådom jeg får prøve å leve opp til, sa 28-åringen da han fikk høre hva Mancuso hadde sagt på den internasjonale pressekonferansen.

Spill for galleriet Før kvinnenes super-G-renn tirsdag hadde herreløperne frikjøring i renntraseen. Der fikk de kjenne på underlaget og teste forholdene, som flere av de beste kvinnene mente var på grensen vanskelige.

- Jeg la merke til at en del av gutta var litt defensive under treningskjøringen, men jeg vet ikke hvor mye jeg skal legge i det. Jeg føler på meg at en del av det de viste kan være litt spill for galleriet, sier Svindal.

Han er medaljekandidat i fire av de fem disiplinene, men mener fortsatt at den største gullsjansen ligger i storslalåm. Det er også den eneste disiplinen han har vunnet i år.

- Det er jo bare i storslalåm jeg har nådd målet mitt, så det er klart jeg mener det er der gullsjansen min er størst. Jeg er forresten litt overrasket over at det bare er i storslalåm jeg har klart å vinne i år.

- En årsak til det er jeg har vært litt for ustabil i super-G og utfor. Jeg har gjort litt for mange feil litt for ofte, sier Svindal til NTB.

- Det som har overrasket meg aller mest, er at jeg har hatt mange pallplasseringer (6) i verdenscupen i år, men jeg føler jeg likevel ikke har grepet sjansen når jeg har hatt den. Derfor er jeg ikke helt fornøyd med sesongen til nå, sier han dagen før VM-innledningen.

(NTB)

TOK SØLV: Aksel Lund Svindals kjæreste, Julia Mancuso, kom på andreplass i Super-G i dag. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone/AP
TOK SØLV: Aksel Lund Svindals kjæreste, Julia Mancuso, kom på andreplass i Super-G i dag. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone/AP Vis mer