Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan bli knall og fall

Petter Northug er spent på føret før Bislett-duellen mot Marcus Hellner.

KLAR FOR BISLETT: Petter Northug har blitt kalt langrennssportens Usain Bolt. Nå er han spent på hvordan det blir å gå på rulleski på Bislett.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

SOGNEFJELLET (Dagbladet): En engelsk mil på rulleski er ikke akkurat en Diamond League-øvelse, men torsdag kveld står den likevel på øvelsesprogrammet under Bislett Games.
 
To løpere møtes, mann mot mann. Norges yndling Petter Northug mot Sveriges yndling Marcus Hellner.
 
- Først og fremst er jeg spent på hvordan det blir å gå på rulleski med raske hjul på tartandekke, sier Northug til Dagbladet.
 
Tror staver kan ryke
- Kan det bli risikosport hvis det blir regn?
 
- Det kan bli artig. Blir det regn og glatte hjul, kan det bli knall og fall og staver som ryker, gliser Northug, som er klar for å bidra til at det blir show.
 
VM-kongen fra Holmenkollen kommer kanskje ikke optimalt forberedt. Han har sluppet seg langt ned treningsmessig i april og mai. Akkurat nå har han likevel mye trening i beina, og kommer rett fra landslassamling på Sognefjellet.
 
Som Dagbladet tidligere har fortalt, gjør Northug unna to treningsøkter på Sognefjellet før han blir transportert til Oslo i helikopter. Han flys også tilbake torsdag kveld — og går trolig glipp av Usain Bolts 200-meter.
 
Ser Bolt fra helikopter?
- Jeg er litt usikker på hvordan opplegget er. Kanskje vi ligger og sirkler i helikopter over stadion mens de løper, sier Northug.
 
Utfallet av sitt eget løp tør han ikke spå.
 
- Vi får se. Jeg regner med det blir en tett duell, sier Petter Northug.
 
Skulle han gå på et prestisjenederlag, er det trøst å finne i at et returoppgjør allerede er berammet. Det finner sted 29. juli under DN-galan i Stockholm.