Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan bli moro i finalen

Tent Aleksander Dale Oen lett til VM-finalen.

Alexander Dale Oen vant sitt semifinaleheat med 58,61 og er klar for torsdagens finale på 100 meter bryst i kortbane-VM i svømming.

Oen var 1/10 sekund bak sin egen norske rekord og bare ett hundredel bak Igor Borysik fra Ukraina, som vant det andre semifinaleheatet. Nordmannen går til finalen med nest beste tid.

- Det var et helt greit løp jeg svømte. Jeg prøvde å gå hardt ut de første 50 meterne, for så å holde tempoet inn mot mål. Jeg følte meg også mer tent i semifinalen enn tidligere på dagen i forsøket, sa Alexander Dale Oen til NTB.

Han hadde god kontroll, men ville ikke si om han har mye mer å gå på. 

- Det var godt å få en fin tid, og jeg hadde grei kontroll. Nå gjelder det å få til et teknisk godt løp i finalen. Dersom jeg får til det og kan få ut alt, kan det bli moro, sa bergenseren. 

- Hva gjør du fram mot finalen? 

- Det blir ikke stort. Jeg kommer til å spise og sove. Det gjelder å samle så mye overskudd som mulig, sa Oen.

Aleksander Hetland svømte inn til pers på 59,79 i det andre heatet, men det holdt bare til 7. plass i heatet og 15. plass totalt i semifinalen.

Norsk rekord


Katharina Stiberg satte norsk rekord på 50 meter bryst med 31,44 i forsøket onsdag formiddag. Tiden ga henne plass i semifinalen. Der svømte hun på 31,68 og endte på 13.-plass.

NEST RASKEST: Aleksander Dale Oen vant sitt semifinaleheat og var nest raskest totalt. Foto: EPA
NEST RASKEST: Aleksander Dale Oen vant sitt semifinaleheat og var nest raskest totalt. Foto: EPA Vis mer

Stiberg slo rekorden til Terrie Miller fra kortbane-EM i 1996 med tre hundredels sekund. Også i forsøket hadde Stiberg 13. beste tid.

Tre norske ble utslått i kvalifiseringen onsdag formiddag. Gard Kvale svømte 200 meter fri på 1.48,00, rett over personlig rekord. Det ga 19. plass.

Kim Torry Simmenes fikk 26.-plass på 100 meter rygg med 55,22, nesten sekundet bak persen. Ingvild Snildal greide 1.02,05 på kvinnenes 100 meter rygg. Også det er et stykke bak personlig rekord og ga 26.-plass.

Karoline B. Sanderud trakk seg fra 400 meter medley på grunn av sykdom.

(NTB)

image: - Det kan bli moro i finalen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media