Det kan bli tidenes mest dramatiske nedrykkstrid i Bundesliga

Jan Åge Fjørtoft tror presset kan sendte Hamburg ned.

MOT DRAMATISK AVSLUTNING: Hertha Berlin og Per Ciljan Skjelbred er blant dem som risikerer å rykke ned. Foto: EPA/BERND THISSEN/NTB Scanpix
MOT DRAMATISK AVSLUTNING: Hertha Berlin og Per Ciljan Skjelbred er blant dem som risikerer å rykke ned. Foto: EPA/BERND THISSEN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdagens tyske serieavslutning kan by på en av tidenes mest dramatiske nedrykksstrider. Jan Åge Fjørtoft tror presset kan sendte Hamburg ned.

Nordmannen scoret det avgjørende målet i den mest dramatiske nedrykksstriden i Bundesliga noensinne. Hans 5-1-scoring for Eintracht Frankfurt mot Kaiserslautern i siste serierunde i 1999 berget ikke bare eget lag, men sendte Kaiserslautern ned.

- Spillerne i Hamburg og Stuttgart tenker på sine klubbers tradisjoner og på ambisjonene de hadde før sesongen. HSV-proffene titter opp på stadionuret, som måler hvor lenge klubben har vært i Bundesliga. Det har sagt «tikk, tikk, tikk» i 51 år, og de vil ikke være de som spilte den store klubben ned. Slikt ansvar er vanskelig å bære, og det kan virke lammende, sier Fjørtoft til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Ville reddet Titanic I 1999 var Kaiserslautern på 12.-plass før den siste serierunden. Laget hadde 1-1 i Frankfurt midt i annen omgang, men så gikk alt galt. Fjørtoft slo siste spiker i kisten, men han ga treneren mest ære for Frankfurts redning.

- Jörg Berger ville berget selv Titanic, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.