<strong> UNDER PRESS:</strong>  Brendan Rodgers.  Foto: NTB Scanpix
UNDER PRESS: Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det kan briste eller bære for Rodgers

Eksperter mener likevel Pellegrini har størst press.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En sesong blottet for titler og jubel har ført til skyhøye forventninger og et vanvittig press på Brendan Rodgers og Manuel Pellegrini. Allerede nå sitter de to Premier League-managerne utrygt.

- Det kan absolutt være at en av managerne i topplagene får sparken i løpet av sesongen, sier Kasper Wikestad, Premier League-kommentator i TV 2.

Sesongen sparkes i gang om få dager i Storbritannia, men diskusjonen om hvem av sjefene som ryker først har gått gjennom hele sommeren. Flere har kniven på strupen, men det er spesielt to managere som peker seg ut: Brendan Rodgers og Manuel Pellegrini.

- Presset er størst på City-manager Pellegrini. Forrige sesong tapte de viktige kamper de ikke skulle tape, og det spekuleres allerede i at Pep Guardiola skal hentes inn neste sesong, sier Wikestad.

City kan komme i skvis Chileneren leder et lag der kun ligagull er godt nok. Og om han klarer å føre City til topps, sitter han likevel utrygt. Flere britiske medier hevder at Bayern München-manager Guardiola står klar til å ta over etter sesongen.

- Hva skjer om de får en dårlig sesongstart? Da kan City komme i en ordentlig skvis dersom det er sant at Guardiola kommer etter sesongslutt, sier Wikestad og får støtte fra TV 2-kollega Øyvind Alsaker.

- Ja, det er lett å være enig i at presset er størst på ham. En etterfølger er tilsynelatende klar. Mens Rodgers kjemper for de fire første plassene, er kun den øverste plassen godt nok for Pellegrini.

Mareritt-trekning Liverpool-manager Rodgers vet at fansen og klubbeiere begynner å bli utålmodige på Merseyside. Etter å ha kjempet om ligagullet i mai 2014, avsluttet han sesongen med 1-6-tap mot Stoke og sjetteplass i Premier League ett år etter.

- Det kan briste eller bære for Rodgers denne sesongen. Han kjempet om gull for én sesong siden, og mistet nesten jobben året etter. Han har fått på plass noen nysigneringer, men har igjen måttet kvitte seg med den beste offensive spilleren i Raheem Sterling. Det er vanskelig når det lekker fra toppen, sier Alsaker.

De rødkledde får i tillegg en svært vanskelig start på sesongen. En rekke tøffe bortekamper venter, og mange frykter nok en traumatisk opplevelse i sesongåpningen mot Stoke.

- Rodgers trenger en god start, men har mange vanskelige kamper. De kan virkelig ikke starte med 1-6 mot Stoke igjen, ler Wikestad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer