Det kan da ikke være så viktig å hoppe i et hekkeløp?

Denne kineseren får du garantert IKKE se under OL i sommer.

(Dagbladet): Man skal tenke på mye forskjellig for å lykkes i idretten. Hjemlige helter som Ole Einar Bjørndalen har lært oss at man aldri kan terpe nok på detaljene dersom man vil nå verdensherredømme.

For kineseren du kan se i videoen øverst er det ikke detaljene det skorter på. Hekkeløperen bør i stedet konsentrere seg om å lære seg grunnprinsippene i idretten han bedriver.

Her i Dagbladet har vi ingen Vukicevic-er, men vi drister oss til å komme med følgende bedrevitende råd til alle som går med en liten hekkeløper in spe i magen:

Gi aldri opp! • Det er ikke bare farten som betyr noe. Du må også kunne hoppe (her kunne vi sagt noe om å time hoppene, men som nevnt bør vår kinesiske helt først konsentrere seg om det grunnleggende).

• Hold deg i din egen bane, og skal du først stjele banen til en av rivalene dine bør du prøve å ikke rive ned alle hekkene hans, da får konkurrenten din fri bane og muligheten til å passere deg (hvis han tør).

• Hvis du skulle være så uheldig å rive en hekk eller falle overende: Reis deg opp igjen og fullfør.

Når det gjelder det siste rådet vårt er vår kinesiske helt et eksempel til etterfølgelse. Til tross for riv i samtlige hekker og et ganske stygt fall midtveis nekter han å gi opp.

Ble det tredjeplass? Faktisk løper han seg kraftig fram i feltet, særlig etter at han droppet alle forsøk på å hoppe og heller gikk for å rive ned hekkene med så mye kraft at han ikke ville tape tid på det.

Mot slutten gikk det imidlertid galt igjen. Da kom vår helt over i motstanderens bane, men ingenting stoppet denne karen, som bare satte bånn gass og rev med seg motstandernes hekker også.

Så vidt vi kan bedømme endte vår helt på tredjeplass. Det skal sies at en eller flere av konkurrentene kan ha hatt god grunn til å levere klage og få ham disket.

Hekkefadesen skjedde ifølge BeijingCream over 110 meter hekk under Universitetslekene i Kina.