BØRSELØST: Emil Hegle Svendsen, tidligere verdensmester Lars Berger, verdenscuprennvinner Ronny Hafsås, Tarjei Bø og Tora Berger håper på sesongstart uten børse på ryggen uken før verdenscupen i skiskyting starter. Her er Svendsen, Bø og Berger sammen med Bjørndalen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BØRSELØST: Emil Hegle Svendsen, tidligere verdensmester Lars Berger, verdenscuprennvinner Ronny Hafsås, Tarjei Bø og Tora Berger håper på sesongstart uten børse på ryggen uken før verdenscupen i skiskyting starter. Her er Svendsen, Bø og Berger sammen med Bjørndalen. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Det kan fort bli et bingorenn

Fem skiskyttere vil gå mot Northug og co. på Sjusjøen.

Fem skiskyttere trygler om plass i langrennsfolkets verdenscupstart på Sjusjøen neste helg. Emil Hegle Svendsen (26) spår et bingorenn.

Svendsen, tidligere verdensmester Lars Berger, verdenscuprennvinner Ronny Hafsås, Tarjei Bø og Tora Berger håper på sesongstart uten børse på ryggen uken før verdenscupen i skiskyting starter.

Stor norsk kvote åpner for at ønskene innfris.

- Jeg regner med å få gå. Nå er jeg så lei av bare å trene og brenner etter å gå skirenn. Jeg har trent bedre enn før og vil gjerne gå grisefort, men det er vanskelig å si hvor jeg står så lenge snøen ligger der først et par dager før skirennet starter. Det kan fort bli et bingorenn, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Laget til Sjusjøen-verdenscupen tas ut mandag. 15 km friteknikk (10 km for kvinner) står på programmet.

- Jeg har prioritert flere treningsøkter med høy intensitet for å få sterkere motor. Så har jeg trent en del mer styrke og stabilisering med hjelp fra Olympiatoppen. Total mengde med trening er økt med rundt 70 timer fra mai til oktober. Jeg føler meg en del sterkere enn før, slår Svendsen fast.

(NTB)