- Det kan gå 20 år til før Liverpool vinner gull

Brendan Rodgers er nivået klubben ligger på, mener Alsaker.

DIN TUR NÅ: Det er ventet at Swansea City bekrefter at Brendan Rodgers forlater klubben innen kort tid. BBC har fastslått at Rodgers' avtale med Liverpool er underskrevet. Nå er det han som skal få ligagullet tilbake til Anfield. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
DIN TUR NÅ: Det er ventet at Swansea City bekrefter at Brendan Rodgers forlater klubben innen kort tid. BBC har fastslått at Rodgers' avtale med Liverpool er underskrevet. Nå er det han som skal få ligagullet tilbake til Anfield. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): 22 år er gått siden Liverpool tok sitt siste engelske ligagull. Nå blir Brendan Rodgers den åttende manageren som skal prøve å hente trofeet tilbake til Anfield.

Rodgers skal ifølge BBC ha undertegnet en treårskontrakt med Merseyside-klubben, og Swansea bekrefter på sine hjemmesider at han forlater klubben etter en vellykket førstesesong i Premier League.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker synes valget er spennende.

- Liverpool får en manager som evner å overføre sitt tankegods til et lag. Det han har gjort i Swansea har vært veldig tydelig, og de har spilt en fotball som har skilt seg ut i ligaen. De har jo et snitt antall pasninger som er i nærheten av Barcelona per match omtrent, sier Alsaker til Dagbladet.

- Sånn sett er det en ansettelse som passer Liverpools historie godt. Så gjenstår det å se om spillertypene i Liverpool per nå gjør det. Du kan jo bruke Andy Carroll i en sånn måte å spille på, komme rundt på kantene og slå innlegg som Swansea har gjort med Sinclair og Dyer. Men da må det også prioriteres hurtige, tekniske spillere i midtbaneleddet, kanter som kan utfordre - og det er spillertyper Liverpool mangler, sier han.

Hvem kan Liverpool få solgt?
Mye er uklart rundt den nye sportslige ledelsen i Liverpool, blant annet rapporteres det at Louis van Gaal fortsatt er aktuell for en sportsdirektør-rolle.

- Det er spørsmålet, hva får Rodgers handlet, hva vil han prioritere? Blir han eneste sjef, får han folk over seg, hva er konstellasjonen?, spør Øyvind Alsaker, som tror på utskiftninger også i spillergruppa i sommer.

- Rodgers vil helt sikkert ha med nye folk inn. Men det er samtidig hele tida et spørsmål hva Liverpool kan bli kvitt. De kan ikke bare kjøpe enda mer som de har gjort, noen må ut. Får de igjen pengene da? Spillere som Henderson og Downing kan fort bli sittende et år til, sier han.

- Det går an å kjøpe gode spillere for 16 milioner pund, men du må opp et hakk fra de to. Der ligger utfordringen nå. Rodgers må sette fingeren behovet og hente de rette, 2-3 stykker. Bare se på Newcastle, klarer du å finne de rette typene og bruker dem på rett måte, så er du med og kjemper igjen, sier TV 2-eksperten.

Usikre supportere
Kenny Dalglish har et enormt navn i Liverpool, men ble ofret av de amerikanske eierne etter et år som tross cuptittel ble et tilbakesteg i ligasammenheng.

Forrige mann som forsøkte seg uten kongestatus, Roy Hodgson, fikk egentlig aldri sjansen av supporterne. Hva gjør Brendan Rodgers annerledes?

- Alex Ferguson kalte vel Villas-Boas sin jobb i Chelsea en «big ask», og det gjelder vel for Rodgers i tilfellet også. Men når det er sagt tror jeg ikke de kunne funnet en manager som ikke fansen ville ha noen innvendinger mot. De er usikre, han er fersk og ung. Men det tror jeg ville ha gjeldt alle, Martinez også for den saks skyld. Capello, Guardiola, det var nok aldri aktuelt. Rodgers er et navn der Liverpool befinner seg for øyeblikket, mener Øyvind Alsaker.

- Men Rodgers er en kul fyr, han har karisma og tyngde. Han er veldig populær i England, er et etablert navn. Jeg ble også imponert over at han takket nei til Liverpool-samtaler da det var mange kandidater, han var ikke jobbsøker. Han viste stolthet, det var bra levert, han viste integritet. Og Swansea har opptrådt underholdende, det er veldig gøy å se på dem. Men dét er Swansea, en liten klubb, en dedikert gjeng som gjør det du sier. Nå er det Liverpool, en stor klubb, mye støy. Det er mange spørsmålstegn.

Tviler på topp fire
22 år uten gull har vært tungt å svelge for Liverpools trofaste.

Øyvind Alsaker gleder seg til å følge Brendan Rodgers, men tror ikke smerten vil forsvinne med det aller første.

- Å ansette ny manager er jo å starte helt på nytt. Liverpool vinner ikke gullet neste år, antakelig ikke om to år heller, og Rodgers har fått en treårskontrakt. Samtidig, se på Chelsea og City, de stopper jo heller ikke opp. De har større stadion og inntekter, de har rikere eiere som bruker mye penger. Det kan gå 20 år til før Liverpool tar gullet, mener Øyvind Alsaker.

- Hva med topp fire, er det det realistiske målet?

- De må jo opp og sloss, men Liverpool kan ikke kreve det neste år. Hvorfor skal de plutselig gå fra åttendeplass til fjerdeplass på et år? Men jeg tror Rodgers kan lykkes over tid, om han får tid. Men for å få tid, må han lykkes ganske fort. Det er som vanlig hele «cluet», sier Alsaker til Dagbladet.

SPENT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker synes Brendan Rodgers er en spennende ansettelse, men tror ikke veldig på rask suksess.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SPENT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker synes Brendan Rodgers er en spennende ansettelse, men tror ikke veldig på rask suksess. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer