DANSK STJERNE: Mikkel Hansen ble dansk toppscorer da laget sikret EM-gull i Serbia. Foto:  EPA/GEORGI LICOVSKI
DANSK STJERNE: Mikkel Hansen ble dansk toppscorer da laget sikret EM-gull i Serbia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKIVis mer

- Det kan hende han må jekkes ned litt

Men Ege frykter ikke at lagkameraten blir eplekjekk.

(Dagbladet): Danmark sikret EM-gull med 21-19-seier mot Serbia i finalen. Mikkel Hansen (24) ble danske toppscorer med ni mål.

Hansen spiller til daglig i AG København, sammen med blant annet tidligere Norge-målvakt Steinar Ege.

I tillegg til Hansen, spiller brødrene Rene og Henrik Toft Hansen i AG København og det danske landslaget.

- Rolig, ung gutt - Det var ingen stor kamp av Danmark, men det smakte sikkert godt med gull likevel, sier Steinar Ege til Dagbladet.

Han frykter ikke at danskenes toppscorer skal komme tilbake og være eplekjekk mot nordmannen som valgte å takke nei til EM-spill i år.

SKRYTER AV LAGKAMERAT: Keeper Steinar Ege er lagkamerat med Mikkel Hansen i dansk håndball, og mener han har et enormt potensiale. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKRYTER AV LAGKAMERAT: Keeper Steinar Ege er lagkamerat med Mikkel Hansen i dansk håndball, og mener han har et enormt potensiale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Mikkel er en rolig, ung gutt med beina godt planta på jorda. Han er ikke en person som erter, men det kan hende han må jekkes ned litt. Det kommer flere viktige kamper framover, og jeg gleder meg til å få både ham og brødrene Toft tilbake på trening, sier Ege.

Slik beskriver Hansen selv følelsene etter kampslutt.

- Det er vanskelig å forklare. Jeg mangler ord. Det eneste jeg tenker på er å komme ut og feire med de andre, sier Hansen til sporten.dk.

Press på seg selv Danskene holdt på å få en tidlig EM-exit etter en dårlig start på mesterskapet - men de hentet seg mesterlig inn.

- Danmark har en utrolig bredde i laget, og det er mye av hemmeligheten til seier. De kan rullere med mange spillere, og da først spillet begynner å sitte, så kommer også resultatene, sier Ege.

Foto: REUTERS/Marko Djurica
Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer

Han forteller at danskene hadde lagt stort press på seg selv før mesterskapet.

- På forhånd mente de selv at de var favoritter til å vinne EM, men likevel er det nok overraskende på mange at de gjorde det etter den dårlige starten, sier Ege.

Det var flere norske landslagsspillere som gratulerte EM-vinnerne.

- Gratulerer Danmark med fortjent seier. Bra forsvarskamp av begge lag. Mikkel Hansen viser bare hvem som er best. Lett, skrev Kenneth Klev på Twitter.

Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic
Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic Vis mer

- Fortjent gull til Danmark. Respekt, skrev Ole Erevik på Twitter.

Foto:  EPA/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer