- Det kan hende jeg blir sengeliggende

Sjuk Moan gikk Norge til ny lagbronse.

IKKE I TOPPSLAG: Magnus Moan har slitt med sykdom siden onsdagens individuelle konkurranse, men gikk et godt løp forholdene tatt i betraktning, da han tok Norge til en ny bronsemedalje. Foto: Lise Åserud / Scanpix
IKKE I TOPPSLAG: Magnus Moan har slitt med sykdom siden onsdagens individuelle konkurranse, men gikk et godt løp forholdene tatt i betraktning, da han tok Norge til en ny bronsemedalje. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Magnus Moan prøvde igjen.

Han gikk ut på sisteetappe og tok opp jakten. Som i forrige lagkonkurranse tok han inn stort, før han mistet mye mot mål.

Dermed ble det bronse bak Østerrike og Tyskland, igjen.

Forkjølelse og sykdom både før og under VM preger Moans humør.

Lei seg - Dette er det verste jeg har vært med på noen gang, følelsesmessig. Utrolig tungt, jeg er lei meg for at jeg ikke fikk vist god, gammel Moan-form i løypa, sier Moan.

- Blir du syk når du går med sykdom i kroppen?

- Vet ikke. Det er 50/50, det kan hende jeg blir sengeliggende over helgen, sier Moan til Dagbladet.

- Det er det verd?

- Klart det, jeg reiser hjem fra VM på hjemmebane med to medaljer. Jeg må ta med meg det, tenk deg hvor høyt jeg hadde kommet hvis jeg var i form.

Moan storhoppet, og det gjorde også Håvard Klemetsen. Finnmarkingen var nest best av alle i Holmenkollen og sørget for at Norge og Mikko Kokslien gikk ut som fjerde lag i langrennet.

Klemetsen noterte 135,5 meter, Kokslien bare 115. De poengene gjorde Kokslien opp med et strålende langrenn.

- Det var det beste langrennet mitt i VM. Jeg har lært mye i dette mesterskapet, og det tar jeg med meg til neste mesterskap, sier Kokslien.

Fornøyd Klemetsen måtte se Østerrike og Tyske Björn Kircheisen gå forbi, men beholdt kontakten.

- Vi må bare erkjenne at Østerrike og Tyskland er bedre enn oss. Det var litt for langt opp etter hoppingen, men en medalje er bra.

Jan Schmid tapte litt på tredje etappe, men Moan endte opp med å gå i mål over 40 sekunder da han ga opp tetlagene.

Kombinerttrener Kristian Hammer mener to bronser er meget bra i VM.

- I dag er jeg fornøyd med bronse, vi hadde et håp om å kjempe i gullkampen men de to andre var bedre enn oss, sier Hammer.

- Vi er godt fornøyd med to bronser. I OL tok vi ingen medaljer, men vi føler vi er på vei opp.

Han synes synd på Moan som går med sykdom.

- Han er ikke i nærheten av det han kan være i løypa, og det er sykdommen som har skylda.  Han kjemper seg til start og vil ofre alt. Det er stort, og mest sannsynligvis havner han i sykesenga nå, sier Hammer til Dagbladet.