Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan hun bare spare seg for

Håndballjentene slår tilbake mot kritikk fra TV 2-Gustad.

FORHOLDER SEG IKKE TIL KRITIKKEN: Camilla Herrem vil ikke forholde seg til kritikk mot lagmoralen fra utenforstående. Norge har trøblet med å få spillet til å flyte i OL, men er klare for kvartfinale mot Brasil i morgen klokka 11. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
FORHOLDER SEG IKKE TIL KRITIKKEN: Camilla Herrem vil ikke forholde seg til kritikk mot lagmoralen fra utenforstående. Norge har trøblet med å få spillet til å flyte i OL, men er klare for kvartfinale mot Brasil i morgen klokka 11. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer


LONDON (Dagbladet): TV 2s håndballekspert Randi Gustad sier at hun savner den gode lagmoralen som det norske kvinnelandslaget er kjent for.

- Det virker som egoene begynner å vokse. Den gode lagfølelsen der man hele tiden støtter hverandre virker tidvis å være borte. Det er mye syting om spilletid. Det kan fort skape dårlig stemning, og det kan være intern grums i spillergruppa man må ta tak i, sier Gustad til TV 2 Sporten.

Spillerne i  OL-troppen kjenner seg ikke helt igjen i kritikken fra den tidligere landslagsspilleren. Ikke uventet er Camilla Herrem en av dem som sier klarest fra.

- Det kan hun bare spare seg for. Det er vanskelig for henne å si sånn som det, for hun er ikke her og kan ikke uttale seg om lagmoralen vår, sier Herrem til Dagbladet.

Felles for de fleste spillerne er at de ikke leser ikke så mye av det som sies og skrives om dem i mediene underveis i et mesterskap.

SAVNER LAGMORAL: TV 2-ekspert Randi Gustad sier at hun savner den gode lagmoralen som det norske kvinnelandslaget er kjent for. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
SAVNER LAGMORAL: TV 2-ekspert Randi Gustad sier at hun savner den gode lagmoralen som det norske kvinnelandslaget er kjent for. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer

- Dette er ingenting jeg forholder meg til. Hun får være så mye ekspert hun vil, men hun er ikke inne i dette laget. Det er vi som styrer med det. Jeg synes lagmoralen vår er kjempebra, sier Herrem.

- Jeg skal gå foran Kaptein Marit Malm Frafjord kjenner seg heller ikke helt igjen i kritikken fra Gustad, men kan forstå at lagmoralen kan virke svekket når laget sliter.

- Det er veldig lett å ha en god lagmoral når ting flyter. Og da vises det veldig godt på banen. Man er glad når man spiller bra, og med en gang man kanskje ikke spiller så bra, så skal det sitte litt lengre inn å juble så veldig, sier hun.

Malm Frafjord får også direkte kritikk fra Gustad for ikke å stå nok fram som kaptein.

- Jeg skal være flinkere i morgen til å bare gå foran, vise glede. Jeg har følt at jeg har hatt god innsats og jeg har prøvd alt jeg har kunnet i kampene, men jeg skal enda et hakk opp og prøve å få med meg alle sammen. Det enkleste tenker jeg er å starte med den utstrålingen vi er vant med å vise. Det har kanskje manglet litt. Det er jo bare å heller overdrive litt for å komme skikkelig i gang med det, så får vi fortsette derfra.  For om vi får med oss gleden og utstrålingen kommer mye av det andre av seg selv, sier kapteinen.

- Enklere å sitte utenfor Gustad mener også at nøkkelspillere som Heidi Løke og søstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde Borgersen bør spre mer positivitet energi i laget.

- Vi vil jo det, og vi prøver på det. Man prøver jo alltid å gi sitt beste, både på og utenfor banen. Men det er enklere å sitte utenfor å si det, da, sier Løke til Dagbladet.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Marit Malm Frafjord kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Gustad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Marit Malm Frafjord kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Gustad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det synes jeg er vanskelig å svare på. Det er sånne ting man egentlig ikke har lyst til å kommentere før mesterskapet er ferdig, fordi hva vet de såkalte ekspertene om hva som foregår i gruppa? spør Katrine Lunde Haraldsen.

Keeperen er blant dem som tidligere i lekene har sagt hun var skuffet over at hun ikke får spille mer.

- Jeg føler ikke det har vært noe mer syting nå enn til vanlig. Det er ikke alle som vet hva som skjer. Det er alltid lett å sitte på utsiden og si hva man tror skjer, sier Lunde Haraldsen.

Kari Mette Johansen (33) er landslagets eldste spiller, og blant de mest rutinerte. Hun synes ikke lagmoralen er svakere nå enn hun er vant til fra tidligere.

- Nå har ikke jeg lest så mye aviser, så det vet jo ikke jeg så mye om hva som sies der. Hvis det føles som syting, så er det mulig at noen har gjort det utad, men det føles ikke sånn innad. Vi står sammen som et lag, og vi har alltid hatt den gode lagmoralen. Og vi føler vi har det, men det virker kanskje ikke sånn når man blir litt frustrert, og ikke får det helt til, sier Johansen.

- Skjønner at de reagerer Gustad skjønner at jentene reagerer på hennes kritikk.

IKKE ENIG: Kari Mette Johansen (33) er landslagets eldste spiller, og blant de mest rutinerte. Hun synes ikke lagmoralen er svakere nå enn hun er vant til fra tidligere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE ENIG: Kari Mette Johansen (33) er landslagets eldste spiller, og blant de mest rutinerte. Hun synes ikke lagmoralen er svakere nå enn hun er vant til fra tidligere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg uttaler meg bare slik jeg oppfatter laget fra utsiden, så jeg skjønner at de reagerer når de blir konfrontert med det. Men jeg står for det jeg har sagt; Jeg synes Norge alltid har vært et lag med fremdragende lagmoral. Det er alltid greit å tape hvis men har ytt 100 prosent. Men varemerket til håndballjentene virker til å være på ferie så langt i dette OL. Jeg synes ihvertfall ikke den er synlig fra utsiden og savner jenter som virkelig oser av spilleglede, sier Gustad.

- Jeg liker holdningen til Herrem, og håper hun bruker energien hun bruker på å svare meg, til å snu skuta. Jentene må bare kaste de andre kampene på dynga, og tenke på at det er en ny kamp der de har muligheten til å vise hva de er gode for, sier Gustad til Dagbladet.

SPRE MER POSITIVITET: Randi Gustad mener nøkkelspillere som Katrine Lunde Haraldsen burde spre mer positivitet i laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SPRE MER POSITIVITET: Randi Gustad mener nøkkelspillere som Katrine Lunde Haraldsen burde spre mer positivitet i laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media