- Det kan ikke bli bedre

Thor Hushovd vant den gjeveste sykkeletappen i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Enhver syklists våte drøm er å krysse målstreken i Paris som førstemann på den aller siste etappen i Tour de France.

Trøyevinnerne

Den gule sammenlagttrøya:
1)Floyd Landis (PHO)

2) Oscar Pereiro Sio (CEI)

3) Andres Klöden (TMO)

Den grønne poengtrøya:

1) Robbie McEwen (DVL)

2) Erik Zabel (MRM)

3) Thor Hushovd (C.A)

Den prikkete klatretrøya:

1) Mickael Rasmussen (RAB)

2) Floyd Landis (PHO)

3) David de la Fuente (SDV)

Den hvite ungdomstrøya:

1) Damiano Cunego (LAM)

2) Marcus Fothen (GST)

3) Matthieu Sprick (BTL)

Den 20. og siste etappen:

1. Thor Hushovd (C.A)
2. Robbie McEwen (DVL)

3. Stuart O\'Grady (CSC)

4. Erik Zabel ((MRM)

5. Luca Paolini (LIQ)

6. Samuel Dumoulin (A2R)

7. Bernhard Eisel (FDJ)

8. Anthony Geslin (BTL)

9. Alessandro Ballan (LAM)

10. Peter Wrolich (GST)

Søndag ble drømmen virkelig for Thor Hushovd.

- Det betyr vanvittig mye. Det er utrolig gøy. Jeg har ventet på at denne dagen skulle komme, og tenkt mye på det. At jeg vinner første og siste etappe i Tour de France er helt rått, jubler Hushovd til TV 2.

- Jeg hadde lyst til å ta ham, og det gjorde jeg. Jeg vinner den råeste etappen som går an å vinne, sier han.

Avskrevet

Omtrent alle sykkeleksperter i hele verden holdt Robbie McEwen som storfavoritt på etappen, men vinneren av den grønne poengtrøya var fullstendig sjanseløs da Grimstad-oksen satte på turboen.

Tidligere i denne Tour\'en har Hushovd mislyktes med timingen, med opptrekket fra lagkameratene, men i dag valgte han en dristig taktikk da han la seg på hjulpet til spurtkanonen McEwen.

Taktikken kunne ikke fungert bedre.

- Det kan ikke bli bedre

Noen hundre meter fra mål bykset Hushovd ut til høyre, dundret forbi McEwen og rullet over målstreken som førstemann. For å være litt sjåvinistisk: Det var som å se en Ferrari mot en Lada.

De siste kilometerne før mål prøvde mange ryttere å stikke, blant annet tyske Jens Voigt fra CSC, spanske Juan Antonio Flecha fra Rabobank og George Hincapie fra Discovery - men luka ble tettet hver gang.

Og i spurten var altså oksen fra Grimstad utilnærmelig.


En fantastisk maktdemonstrasjon av Hushovd eller all motgangen han har hatt på denne Touren, og etter de utallige gangene han er blitt lurt av Robbie McEwen på oppløpet. I dag var rollene endelig byttet om.

- I dag er Thor verdens beste spurter, sier en nesten rørt trener, Atle Kvålsvoll.

- Perfekt

Merittlista til Hushovd er nå blitt temmelig fantastisk lesning: Han har vunnet den grønne poengtrøya i 2005, han har hatt den gule ledertrøya, og han har vunnet den grommeste av alle verdens sykkeletapper.

Det er bare å ta av seg hatten.

HELT RÅTT: Med tunga ute smadret Thor Hushovd all motstand i spurten på sykkelsportens aller gjeveste etappe. Nå er nordmannen historisk. Foto: REUTERS
HELT RÅTT: Med tunga ute smadret Thor Hushovd all motstand i spurten på sykkelsportens aller gjeveste etappe. Nå er nordmannen historisk. Foto: REUTERS Vis mer

- Perfekt. Jeg har vunnet det meste som er i Tour de France. Det er utrolig gøy å avslutte sånn. Det kan ikke bli bedre. I kveld skal jeg ha det utrolig gøy med lagkameratene mine, sier Hushovd.

Og Thor: Det er vel fortjent, både for deg og lagkameratene dine.

De var nesten like lykkelige som Hushovd i målområdet, og gjorde en kjempejobb med å bremse bruddforsøkene underveis på den siste etappen.

- Takk for støtten til dere der hjemme. Jeg kommer hjem til dere snart, var Hushovds avskjedshilsen på TV 2, før han forsvant opp på podiet.

Floyd Landis tok fram sjampis-glasset tidlig på etappen, som sneglet seg avgårde helt til rytterne nådde Paris. Som forventet var Oscar Pereiro Sio aldri i nærheten av å true sammenlagtseieren til amerikaneren, som blir den første til å vinne Tour de France etter Lance Armstrong.

<B>SÅ OVERLEGEN:</B> Thor Hushovd var klart foran vinneren av den grønne trøya, Robbie McEwen, i mål.
<B>JAAAAAAAAA:</B> Slik rauter en ekte okse fra Grimstad.
<B>VISTE KONKURRENTENE RYGGEN:</B> Thor Hushovd triller over mål i ensom majestet.
<B>VINNEREN:</B> Dagens etappe var bare en sjarmøretappe for Floyd Landis, som blir den første etter Lance Armstrong til å vinne den gule sammenlagtrøya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer