- Det kan ikke bli så mye verre enn det er nå

Sa Solbakken til Dagbladet. To timer seinere hadde han sparken.

FERDIG I KÖLN: Det har stormet rundt Ståle Solbakken i lang tid. I dag fikk han sparken i FC Köln. Foto: Fredrik von Erichsen, EPA/NTB Scanpix
FERDIG I KÖLN: Det har stormet rundt Ståle Solbakken i lang tid. I dag fikk han sparken i FC Köln. Foto: Fredrik von Erichsen, EPA/NTB ScanpixVis mer


KÖLN/OSLO (Dagbladet): Klokka 17 i ettermiddag møtte Ståle Solbakken opp på kontoret til FC Kölns daglige leder Claus Horstmann og fikk beskjed om at han er ferdig i klubben.

Innkallelsen kom på telefon kort tid før, mens han snakket med Dagbladet om tilstanden i klubben - og fortsatt forberedte seg på lokaloppgjør mot Borussia Mönchengladbach på søndag.

Bare to timer før han fikk sparken, da Dagbladet spurte hva Köln-treneren trodde etter enda en frustrerende dag på jobben, svarte han følgende:

- Det kan ikke bli så mye verre enn det er nå, om det er noen trøst. Men ting snur fort i fotball, og slår vi Gladbach borte til søndag, selv om oddsen har vært høyere for at så skal skje, vil jeg plutselig være helt. I hvert fall for en kveld.

- Og hvis dere taper?

- Da forsterker det seg. Om det altså kan bli verre enn det det er nå, sa Ståle.

Familien har merket det Men nå blir altså ikke presset verre for Ståle enn det har vært. Og selv om han er skuffet, og selv om han aldri vil innrømme det selv, er det lett å tenke at dette også er en slags lettelse for treneren.

Familien har også begynt å merke trøkket. Kona litt, og særlig de to sønnene som begge spiller fotball, den ene til og med på et aldersbestemt lag i FC Köln.

- Kona er lei. Gutta vanker i fotballmiljøet, og går på skolen hver dag - her i byen. Det sier seg selv at de merker det. Alt annet ville vært unaturlig.

- Har du vært inne på tanken om å kaste kortene av den grunn?

FAMILIEN HAR MERKET TRØKKET: Ståle Solbakken og kona Anniken under Idrettsgallaen 2011. 
Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
FAMILIEN HAR MERKET TRØKKET: Ståle Solbakken og kona Anniken under Idrettsgallaen 2011. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, egentlig ikke. Det har ikke vært noe tema fordi jeg har følt at løsningen ikke lå der. Men selvfølgelig har jeg vært klar over at det går en grense og at det begynte å nærme seg.

Ikke bare negativt Selv om det har stormet rundt Solbakken, er det ikke bare dårlige opplevelser han sitter igjen med.

- Trøkket begynte før jul, og på nyåret har det stort sett bare forsterket seg. Men selv om den siste tida har gitt inntrykk av at det bare har vært sirkus her, og at alle har vært mot meg, så er ikke det hele bildet. Jeg har ikke bare fått dårlig omtale i pressen. I store perioder har fansen vært veldig OK også, sier Solbakken til Dagbladet.

Men denne uka har enkelte supportere markert misnøyen klart nok, blant annet ved å tagge skjellsord på reklameplakatene rundt treningsbanen til Köln.

- Nå er de redde for å rykke ned i 2. Bundesliga, derfor har stemningen snudd og blitt sånn vi har opplevd de siste dagene. Det skjønner jeg godt, og fotball er en resultatbusiness. Til syvende og sist er det treneren som står med ansvaret, sier Ståle Solbakken.

- Hva nå?

- Bjarne Goldbæk kommer hit i morgen klokka ni for å sørge for at de to jeg har med meg (assistenttrener Bård Wiggen og fysisk trener Bjørn Vidar Stenersen - journ. anm.) får det de har krav på. Så blir jeg her fram til sommeren, vi må fullføre skoleåret. Ut over det vet jeg ingenting. Jeg har hus på Hamar, men det er ikke behov for meg i HamKam, den jobben tar «Skogen» (Vegard Skogheim) seg av, sier Solbakken.