- Det kan ikke fortsette sånn

Solbakken ledet Köln-treninga som vanlig, men frykter han blir løst fra kontrakten i dag.

PÅ KANTEN AV STUPET: Ståle Solbakken kan ha ledet sin siste Köln-trening søndag etter tapet mot nedrykksrival Augsburg.Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpix
PÅ KANTEN AV STUPET: Ståle Solbakken kan ha ledet sin siste Köln-trening søndag etter tapet mot nedrykksrival Augsburg.Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpixVis mer

Köln sliter voldsomt både økonomisk og sportslig. Ståle Solbakkens trenerframtid avgjøres trolig søndag.

Etter søndagens trening venter krisemøter. Ifølge nyhetsbyrået DPA peker mye på at Solbakken er ferdig som trener i bundesligaklubben. Etter at klubben falt til kvalifiseringsplassen kan det være påkrevet med tiltak som trenerskifte.

Solbakken ledet Kölns trening søndag formiddag. En supporter spurte nordmannen om han ville bli løst fra kontrakten i dag (søndag). Ifølge Express, som har direktedekning fra treningsanlegget «Geissbockheim», svarte Solbakken at «det kan skje». Etter treningen snakket Solbakken om uvissheten.

- Jeg vet ikke om jeg fortsetter her. Dersom det blir slik, så blir det endringer tirsdag. For det kan ikke fortsette slik, sa Solbakken ifølge express.de.

Like etter ble spillerne samlet for samtaler med ledelsen. Ifølge lokalavisen har flertallet i Kölns styre bestemt seg for å fjerne Solbakken.

Mange kandidater Lokalavisen skriver at Dirk Lottner seiler opp som en intern erstatter for Solbakken, men navn som Holger Stanislawski, Peter Neururer og Klaus Toppmöller alle skal være mulige erstattere om Köln velger en ekstern løsning.

Fansen var rasende etter at Köln tapte «nedrykksduellen» mot Augsburg lørdag med 1-2. Sportsdirektør Claus Horstmann var kritisk etter lørdagens tap.

- Alle feilet, sukket han.

Samtidig sa styreformann Werner Wolf at han ville «sove på det» før han tok avgjørelsen om eventuelt å fjerne Solbakken. Nordmannen har bare trent Köln i ni måneder.

- Det er riktig tid for å ta den endelige og rette avgjørelsen, sa Horstmann ifølge DPA. Det blir tolket som et signal at Solbakken kan bli ofret.

- Jeg kunne ikke se at alle ønsker at vi skal holde oss i 1. Bundesliga. Jeg har ansvaret for dette, og dette var ikke akseptabelt for meg, sa Solbakken selv.

Vraket Norge De voldsomme supporterprotestene etter lørdagens kamp kan være med å bidra til at Köln fjerner Solbakken. Samtidig er det ikke lenge siden nettopp Solbakken vant maktkampen mot Volker Finke.

Solbakken begynner å få lang fartstid som trener. Han trente HamKam fra 2003 til 2005. Deretter dro han til danske FC København, hvor han hadde stor suksess. 44-åringen ble hentet til Köln foran årets sesong. Han brøt da en avtale med Norges Fotballforbund om å overta landslaget etter Egil Olsen.

Det har vært en vanskelig sesong for Grue-gutten i Tyskland. Köln er preget av uro, personkonflikter, dårlig økonomi og sportslige nedturer. I tillegg forsvinner ventelig stjernespissen Lukas Podolski til Arsenal etter sesongen.

(NTB)