- Det kan ikke gå galt nå

Håland og Rösler håper City-lidelesen ender i dag.

MIDTBANESJEFEN: Yaya Toure har vært sårt savnet de gangene han har vært ute med skade. I de siste kampene har han vært uvurderlig.Foto: Andrew Yates/ AFP / NTB Scanpix
MIDTBANESJEFEN: Yaya Toure har vært sårt savnet de gangene han har vært ute med skade. I de siste kampene har han vært uvurderlig.Foto: Andrew Yates/ AFP / NTB ScanpixVis mer

FOTBALLSTUDIO: Her kan du følge den siste Premier League-runden direkte fra kl. 1600.

MANCHESTER (Dagbladet): Uwe Rösler og Alf-Inge Håland er sikre på det første Citygullet på 44 år. Med seier over QPR i ettermiddag er Manchester City ligavinnere for første gang siden 1968.

-  Jeg følger spent med, kjekt at de gjør det bra. Det kan ikke gå galt nå, sier Alf-Inge Håland (39), som selv spilte for Manchester City i sesongene 2000-2003 etter overgangen fra Leeds.

- City fortjener å bli mestere i år. De har spilt den vakreste fotballen. Jeg er overrasket over hvor lenge United har hengt med, sier Uwe Rösler (43), evig City-helt etter sine sesonger som toppscorer i klubben i perioden 1994-98.

Rösler gir Roberto Mancini  mye av æren for årets suksess.

- Mancini har vist imponerende lederskap og karakterstyrke gjennom en sesong med ekstremt mediepress, ikke minst på grunn av alt bråket Carlos Tévez og Mario Balotelli stelte i stand, sier Uwe Rösler.

FÅR SKRYT: Roberto Mancini skamroses av Uwe Rösler. - Mancini har vist imponerende lederskap og karakterstyrke gjennom en sesong med ekstremt mediepress, ikke minst på grunn av alt bråket Carlos Tévez og Mario Balotelli stelte i stand, sier Rösler. Foto: EPA / Lindsey Parnaby / NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Roberto Mancini skamroses av Uwe Rösler. - Mancini har vist imponerende lederskap og karakterstyrke gjennom en sesong med ekstremt mediepress, ikke minst på grunn av alt bråket Carlos Tévez og Mario Balotelli stelte i stand, sier Rösler. Foto: EPA / Lindsey Parnaby / NTB Scanpix Vis mer

Brentford-manageren vet hva han snakker om:

- Kritikerne hevder at alle kan skape et kjempelag med så mye penger. Men det er ikke så enkelt. Du skal kjøpe riktige spillere i rett alder, du skal skape et team som kan prestere sammen og som du er i stand til å lede. Mancinis management har vært enestående. Han taklet Tevez og Balotelli uten å miste ansikt overfor spillergruppa og supporterne, sier Rösler.

Kapteinen - Vincent Kompany vinnervilje og evne til å oppildne lagkameratene har vært avgjørende. Kapteinen har gått foran som et godt eksempel.Jeg mener Kompany er en av verdens tre beste stoppere, sier Alf-Inge Håland.

- Hele City-forsvaret har vært stabilt og bunnsolid, med dobbeltdekning på begge sidebackene, der alle fire har gjort store prestasjoner underveis i sesongen. Gael Clichy og Aleksandar Kolarov på venstre, Micah Richards og Pablo Zabaleta på høyre, sier Rösler.

- Og i midten har Kompany vært outstanding. Se bare på hvordan Joleon Lescott har utviklet seg gjennom samarbeidet med ham. Dessuten er Joe Hart ligaens desidert sikreste målvakt, utrolig mentalt sterk til å være så ung. Nok et bevis på Mancinis kløkt å gi Hart sjansen til fordel for erfarne Shay Given, mener Uwe Rösler.

Bredde i troppen Alf-Inge Håland mener at bredden i City-stallen har betydd enormt.

- Alle nøkkelspillerne har vært tilgjengelige det meste av sesongen. Særlig i de største og viktigste kampene demonstreres betydningen av å ha spillere med erfaring fra toppklubber. Det er da spillere som Sergio Agüero og Yaya Toure viser sin storhet. Toure er jo nærmest et halvt lag alene når han finner det for godt, sier Håland.

- Yaya Toures allsidighet er fantastisk for et lag. Han er råsterk, rask, kan være anker, kan servere, kan avslutte med begge bein og med hodet, supplerer Rösler.

Offensive Viljen til å angripe har gjort City til et langt mer attraktivt lag, Mancini får ikke lenger kjeft for å spille gjerrig.

SPILTE I CITY: Alf-Inge Håland spilte i Manchester City fra 2000 til 2003. Foto: Reuters / Ian Hodgson / NTB scanpix
SPILTE I CITY: Alf-Inge Håland spilte i Manchester City fra 2000 til 2003. Foto: Reuters / Ian Hodgson / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror det handler om langt bedre sesongforberedelser, fordi oppkjøringen ikke ble hemmet av VM, som sommeren 2010, sier Uwe Rösler.

- Nå fungerer det på en helt annen måte, spillerne kjenner systemet, sidebackene tør å gå framover, fordi de vet de får oppbacking av midtbanen. Signeringen av Sergio Agüero var veldig viktig. Her har City fått en goalgetter av høy klasse, sier Rösler.

CITY-LEGENDE: Uwe Rösler spilte i City fra 1994 til 1998, og på Etihad Stadium synges det fortsatt om den tidligere Lillestrøm-, Viking- og Molde-treneren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
CITY-LEGENDE: Uwe Rösler spilte i City fra 1994 til 1998, og på Etihad Stadium synges det fortsatt om den tidligere Lillestrøm-, Viking- og Molde-treneren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer