Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det kan jo hende Solskjær vet hva han gjør.....

Det synes å være en oppfatning at Ole Gunnar Solskjær lever stadig farligere med sine norske signeringer. Som om de fleste svarene finnes i Norge.

NORDMENN: I går ble Jo Inge Berget klar for Cardiff. Det var Solskjærs tredje norske signering på like mange uker. Foto: Cardiff FC.
NORDMENN: I går ble Jo Inge Berget klar for Cardiff. Det var Solskjærs tredje norske signering på like mange uker. Foto: Cardiff FC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KJØPER DU SPILLERE dyrt uten å få sportslig valuta for pengene  vil du som manager alltid ha et alvorlig forklaringsproblem i klubber på den nederste halvdelen av tabellen. Henter du folk billig eller gratis vil det stort sett være det stikk motsatte, altså risikofritt. Så når jeg hører de mange advarende stemmene rundt Ole Gunnar Solskjærs siste signering — fordi også Jo Inge Berget er norsk - skjønner jeg ikke problemet.

Hva vet vi (nordmenn) om management og (engelsk) fotball som Ole Gunnar Solskjær ikke vet?

Og:

Hva er det som får oss til å tro at en mann med 14 års fartstid i England — når han endelig vender tlbake i en jobb han har sett for seg og ønsket helt siden han tok opp trener/manager-gjerningen etter endt karriere— er så dum og selvdestruktiv at han bruker innkjøringsperioden til å spenne bein på seg selv?

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS forgjenger i Cardiff, Malky Mackay, hentet Steven Caulker (22, midtstopper) fra Tottenham for 100 millioner kroner. Det var en overgang som kan kalles økonomisk dristig selv i galskapens Premier League, og selv om Caulker hadde debutert for England. 90 millioner for FC Københavns toppscorer Andreas Cornelius (20) er mange ganger det og en prislapp som ville vært klin kokos selv på planenet Volleywood.

I slike sammenhenger, når risikoprosjektene er eller tilhører nabolaget til tosifrede pund-millioner, kan man snakke om at manageren legger hodet på blokka.

Overganger med heftelser om krav til suksess blir ofte managerens bane når han som betaler, eieren,  ikke får poeng igjen for investeringene.

NÅR SOLSKJÆR HENTER henter Jo Inge Berget for vekslepenger er det ikke en gang i nærheten av å være dristig. Selv om også Berget er norsk, tidligere Solskjær-spiller fra Molde og eieren er kjent for mye rart. Og kanskje enda verre sette med mange norske øyne - den tredje protegé-singeringen på tre uker.

Skulle man tro flere norske eksperter kan det virke som om Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget er Solskjærs tre første spadetak i sin egen grav.

SÅNN ER DET selvfølgelig ikke. Og det er derfor jeg sliter med de mange advarslene og den noe overflatiske kritikken av Solskjærs gjøren og laden i Wales. Ole Gunnar Solskjær henter nemlig ikke spillere til Cardiff for å gjøre dem en tjeneste. Han henter dem fordi han kjenner ferdighetene deres, mener de er gode (nok) og kan utgjøre en forskjell på kort og lang sikt. Og så kan det jo også hende at han i et overopphetet marked ikke finner valuta for de pengene klubbeier Vincent Tan har stilt til rådighet, og at det man får for 100 og 90 millioner kroner er spillere i kategorien Caulker og Cornelius.

Hva vet jeg?

Ut over at Cardiff ikke trenger fler av dem.

DERFOR KAN DET være lurt å holde døra på gløtt for faktorer vi utenforstående ikke kjenner. Og å gi både Ole Gunnar Solskjær og tre gode norske landslagspillere den sjansen de fortjener. Han ene (Wolff Eikrem) har jo allerede gjort to gode innhop i Premier League. Han andre (Møller Dæhli) spilte en himmelsk U21-omgang mot erkefienden Swansea etter nesten to måneder uten konkurransedyktig fotball og er i troppen når Cardiff møter Bolton i ettermiddag. Og når han tredje (Berget) får funnet seg til rette skulle det ikke forundre meg om han vil bidra han også.

Det er i hvert fall en god sjanse for det.

En sjanse uten økonomisk nedside.  

MÅ UT AV SØLA: Solskjær, her med Wolff Eikrem, håper å ta Cardiff opp fra sisteplassen og berge Premier league-plassen. Foto: REUTERS / Rebecca Naden
MÅ UT AV SØLA: Solskjær, her med Wolff Eikrem, håper å ta Cardiff opp fra sisteplassen og berge Premier league-plassen. Foto: REUTERS / Rebecca Naden Vis mer
Hele Norges coronakart