FORSTÅELSE: Katrine Lunde Haraldsen har forståelse for at kontringsspillerne ønsker beskyttelse, men hun liker likevel ikke den nye regelen. Foto: BJØRN LANGSEM
FORSTÅELSE: Katrine Lunde Haraldsen har forståelse for at kontringsspillerne ønsker beskyttelse, men hun liker likevel ikke den nye regelen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Det kan jo være livsfarlig

Likevel er Katrine Lunde Haraldsen imot den nye regelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Før denne sesongen innførte håndballmaktene en ny regel, for å beskytte kontringssterke utespillere.

Dersom en målvakt nå er borti en utespiller som stormer framover i en kontring, skal keeperen få direkte rødt kort. Uansett hvor mild og ufarlig kontakten er.

Det synes Katrine Lunde Haraldsen er å overdrive.

Vil trekke seg - Jeg synes forsåvidt det er en dum regel, selv om jeg forstår den. En del målvakter har blitt gode på å være som en ekstra forsvarsspiller, men nå er det blitt sånn at vi nesten ikke kan være det, sier hun til Dagbladet.

Kari Mette Johansen er en av flere lynhurtige kantspillere på det norske landslaget. Hun er glad for regelendringen.

RØDT KORT: Sverige-målvakt Cecilia Grubbström fikk direkte rødt kort da hun stoppet en Heidi Løke-kontring i sommer. Foto: TROND REIDAR TEIGEN/SCANPIX
RØDT KORT: Sverige-målvakt Cecilia Grubbström fikk direkte rødt kort da hun stoppet en Heidi Løke-kontring i sommer. Foto: TROND REIDAR TEIGEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg er for denne regelen, for jeg har selv opplevd å krasje veldig med en målvakt, sier Larvik-vingen til Dagbladet.

De to EM-jentene er altså på kollisjonskurs, men begge har forståelse for motparten.

- Jeg ser poenget med regelen, siden de kommer i stor fart framover med blikket på ballen. Det kan jo være livsfarlig for utespillerne, hvis ikke keeperen trekker seg i det hele tatt. Men det er sjelden vi er borti folk når vi kommer ut for å skjære av. Jeg trekker meg hvis jeg ser at det kan oppstå en farlig situasjon, sier Lunde Haraldsen.

Hjernerystelse Johansen kolliderte kraftig i en bortekamp mot Krim i Champions League i 2006. Hun pådro seg en hjernerystelse og var ute en god stund.

- Det ligger i ryggraden vår å starte tidlig, men jeg er nok blitt mer observant etter den episoden i Slovenia. Du blir litt mer redd i sånne situasjoner etter å ha opplevd noe sånt. Heldigvis tenker jeg ikke så mye på det lenger, siden det er såpass lenge siden, sier Kari Mette.

For Keeper-Katrine kan dette i verste fall ødelegge litt av spillestilen hennes. Hun liker å stå langt ute for å kunne snappe kontringspasninger som er litt for dårlige.

- Jeg prøver å tenke at det ikke vil ha noe å si for meg. Jeg liker jo å snappe langpasninger, men nå må jeg tenke meg litt om. Jeg må vurdere hvem vi spiller mot, for noen kantspillere trekker seg ofte i slike dueller. Derfor kan det nok hende at jeg holder igjen mer nå enn tidligere, sier hun.

Ville utnyttet det Da Norge møtte Sverige i sommer fikk den svenske målvakten Cecilia Grubbström direkte rødt kort da hun var borti Heidi Løke som stormet framover.

Skrekkscenariet for Katrine Lunde Haraldsen er som følger: Mens langpasningen er i lufta bestemmer motspilleren seg for å utnytte regelen. Hun sørger for at hun får Katrine i kroppen. Dermed mister Norge en av lagets aller viktigste spillere resten av kampen.

Og Katrine kan forstå at noen kan finne på å utnytte situasjonen og regelen.

FAKTA

Norge i gruppespillet (alle kamper på Lillehammer):

7. desember: Frankrike
8. desember: Slovenia
10. desember: Ungarn

Etter dette er det mellomspill på Lillehammer, før de fire beste skal gjøre opp om medaljene i Herning.

- Det ville jeg gjort i hvert fall. Det er ikke unfair, men taktisk. Hvis keeperen er god, skjønner jeg jo at de vil ha henne ut.

KONTRINGSESS: Kari Mette Johansen er glad for den beskyttende regelen. Foto: BJØRN LANGSEM
KONTRINGSESS: Kari Mette Johansen er glad for den beskyttende regelen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer