Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kan komme ganske kraftige endringer

Martin synes synd på supporterne og advarer spillerne.

IKKE BLID: Vålerengas trener Martin Andresen er langt fra like lystig som tilskuerne på Grefsen stadion. Vålerenga tapte 2-1 mot 2. divisjonslaget Kjelsås, og er ute av cupen i andre runde i år som i fjor. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
IKKE BLID: Vålerengas trener Martin Andresen er langt fra like lystig som tilskuerne på Grefsen stadion. Vålerenga tapte 2-1 mot 2. divisjonslaget Kjelsås, og er ute av cupen i andre runde i år som i fjor. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

KJELSÅS (Dagbladet): Kjelsås - Vålerenga 2-1.

Kjelsås sto for kveldens eneste virkelige cupbombe da de sendte Vålerenga ut av cupen i andre runde.

Vålerenga røk i samme runde i fjor, da mot FK Tønsberg. De skulle dermed ikke stå i fare for å undervurdere motstanderen, og trener Martin Andresen mener det heller ikke var det som skjedde.

Han mener Vålerenga rett og slett ikke er bedre akkurat nå.

- Vi er veldig lei oss på vegne av supporterne. Faktisk gjorde vi vårt absolutt beste. Vi stilte 100 prosent motiverte, sier Andresen, og ser selv hva det forteller om Vålerengas kvalitet akkurat nå:

- Og det endte med at vi tapte mot Kjelsås. Det er naturligvis bekymringsverdig.

- Kraftige endringer Nå varsler han samtaler med spillerne.

- Det kan komme ganske kraftige endringer fram mot de neste kampene, sier treneren.

Og spillerne er neppe uenige i at noe må gjøres.

DAGENS HELTER: Kjelsås' målscorere Jimi Akinyemi (t.v.) og Martin Sandell feirer med unge fans etter seieren. - Nå blir det spontanfest, sier Sandell. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
DAGENS HELTER: Kjelsås' målscorere Jimi Akinyemi (t.v.) og Martin Sandell feirer med unge fans etter seieren. - Nå blir det spontanfest, sier Sandell. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Vi skal ha en prat i morgen. Vi har en ambisøs stil som vi vet fungerer når alle er i form. Men per dags dato er det for mange som er for langt unna, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.

- Det er frustrerende. Vi har ballen mye, men klarer ikke å skape trykk og sjanser. Det var en veldig trykket stemning i garderoben. Vi er fryktelig skuffet. Dette er langt, langt unna det nivået vi forventer.

- Fra 16. mai har dere tre kamper på mindre enn ei uke. Hvordan blir den perioden nå?

- Det er perfekt at det kommer en sånn periode nå. Vi må bare snu dette fortest mulig, sier VIF-kapteinen

Senket av skolelærer For Kjelsås var det en seier i seg selv å få Vålerenga på besøk. Når det i tillegg seier, er det duket for feiring.

- Nå blir det spontanfest. Naturlig nok er dette veldig deilig, sier Martin Sandell, mannen bak 1-0-målet.

Sandell er til daglig lærer på idrettslinja på Ulsrud videregående skole. Slik analyserer han kampen:

- Vi har ballen minst i førsteomgangen, men de skaper ikke all verden. Vi spiller bra, men kommer ikke til de store sjansene. Kampen åpner seg når vi scorer.

- Er VIF på nivå med et 2. divisjonslag slik de framstår nå?
- Nei, det er feil å si. De har teknsike kvaliteter hakket over våre. Men vi har innsatsen, og noen ganger holder det, sier Sandell.

- Omstendelig og tregt Kjelsås-trener gjennom 20 år, Stig Mathisen, er heller ikke imponert over det han så som tilskuer på Grefsen:

- Vålerenga spiller omstendelig, tregt, og de gjør det lett for motstanderen å demme opp. De er ikke gode lenger på det de var gode på i fjor, sier Mathisen.

Kanskje ikke så overraskende fra Mathisen, som er kjent for mer ekstrem «Drillo-fotball» enn Drillo selv.

- For Kjelsås er selvsagt dette kjempestort. De jobbet knallhardt, og det var et sjakktrekk å flytte midtstopper Anders Osmunddalen opp på sentral midtbanen. Tippeligalagene skal ikke senke seg mye før de får trøbbel mot hardtarbeidende 2. divisjonslag, det har vi sett før. Så dette var utrolig moro. Og det er ekstremt viktig økonomisk, sier Mathisen.

- FRUSTRERENDE:  Kristoffer Hæstad i duell med Kjelsås-spiller Anders Osmunddalen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
- FRUSTRERENDE: Kristoffer Hæstad i duell med Kjelsås-spiller Anders Osmunddalen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media