- Det kan nok se tøffere ut enn det er

Brutal sparring for Cecilia.

OPPKJØRING: Cecilia Brækhus trener ved Max Schmeling Gym i Berlin. Den 12. september bokser hun VM-kamp i Herning i Danmark. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OPPKJØRING: Cecilia Brækhus trener ved Max Schmeling Gym i Berlin. Den 12. september bokser hun VM-kamp i Herning i Danmark. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det gikk både hardt og brutalt for seg da Cecilia Brækhus innledet sparringen før sitt tredje VM-forsvar i Max Schmeling Gym i Berlin onsdag.

Den norske verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) gikk i ringen med Jessica Balogun i treningshallen i den tyske hovedstaden, og jentene ga alt.

- Det er tøffe tak, så det nytter ikke å ha en dårlig dag på jobben. Det er litt annerledes enn de som driver med friidrett. Har de en dårlig dag, får de et svakt resultat. Dersom jeg ikke er på topp, kan det få langt alvorligere konsekvenser, sier Cecilia Brækhus til NTB .

Vi var på plass da hun innledet den siste oppkjøringen til VM-kampen mot italienske Lucia Morelli. Brækhus gjorde unna åtte runder sparring mot Balogun, og de to jentene dengte løs på hverandre med enorm intensitet. Det ble ikke gitt ved dørene.

- Jeg kan tenke meg at vi gir sånn cirka 90 prosent av det vi er gode for på sparringsøkter som dette. Det kan nok se tøffere ut enn det er, men det er nødvendig for meg å ha tøff sparring nå, for jeg står foran den tøffeste og vanskeligste kampen i karrieren, sier Brækhus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer