GIFTIG: En edderkopp av typen sort enke i et labratorium i Chile. En liknende edderkopp skal ha bitt den svenske golferen. Illustrasjonfoto: REUTERS/Carlos Barria/NTB scanpix
GIFTIG: En edderkopp av typen sort enke i et labratorium i Chile. En liknende edderkopp skal ha bitt den svenske golferen. Illustrasjonfoto: REUTERS/Carlos Barria/NTB scanpixVis mer

- Det kan sammenliknes med å få en kniv stukket rett inn i huden

Svensk golfer bitt av giftig edderkopp.

(Dagbladet): Midt i kvalifiseringen til ISPS Handa Australia Open denne helga skjedde det noe litt utenom det vanlige for den svenske golferen Daniela Holmqvist. På det fjerde hullet ble hun nemlig bitt i beinet av en edderkopp.

«Jeg har ganske høy smerteterskel, men det gjorde skikkelig vondt. Det kan sammenliknes med å få en kniv stukket rett inn i huden (ikke at det har skjedd meg så mange ganger). Beinet hovnet opp, og jeg kunne ikke gå skikkelig», skriver Holmqvist på bloggen sin.

Hun spurte noen lokale caddier (folk som bærer golfutstyr for spillere) på golfbanen om bittet kunne være farlig. De lurte på om edderkoppen var svart med rød farge på bakdelen av kroppen.

«Svaret på det spørsmålet var et soleklart ja. Da ble de nervøse og begynte å rote etter telefonen i bagen. Det var tydeligvis en svart enke som er veldig giftig. Barn kan dø av et bitt innen en halvtime. Som oftest blir man veldig syk av et bitt, og folk bør legge seg ned og søke etter en lege», skriver Holmqvist.

Hun fortsatte likevel å spille ferdig kvalifiseringen, men var usikker på om hun ville overleve eller ikke.

«Det kom ut hjelpepersonell på banen som skulle ha meg under oppsikt i tilfelle jeg kjente meg svimmel eller fikk økte smerter i beinet den neste halvtimen», skriver Holmqvist.

Hun klarte til slutt å fullføre alle 18 hullene med smerter i foten, og golferen hadde fortsatt vondt dagen derpå.

PS: En oppmerksom leser meldte at det sannsynligvis dreier seg om en såkalt redback spider som er veldig vanlig i Australia. Denne edderkoppen er i familie med sort enke, og har også det velkjente røde merket på bakparten. Giften er giftig for mennesker.