SKUFFET: Strømsgodset-trener David Nielsen var skuffet etter 0-2-tapet mot Vålerenga i går kveld, og innrømmer at nederlaget trolig betyr at gullkampen er over for den regjerende seriemesteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SKUFFET: Strømsgodset-trener David Nielsen var skuffet etter 0-2-tapet mot Vålerenga i går kveld, og innrømmer at nederlaget trolig betyr at gullkampen er over for den regjerende seriemesteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

- Det kan være at jeg vil litt for mye

Godset-treneren tar selvkritikk etter tapet.

• Strømsgodset - Vålerenga 0-2.

DRAMMEN (Marienlyst): Ikke nok med at seiersrekka på 46 kamper på rad uten tap fikk en bråstopp mot Vålerenga på Marienlyst stadion i går kveld. I dragsuget forsvant trolig også det siste håpet om å forsvare fjorårets seriegull for Strømsgodset.

Om Molde slår tabelljumbo Sandnes Ulf på hjemmebane i ettermiddag, så vil de i rosenes by ha skaffet seg et forsprang på ni poeng til Strømsgodset.

God start Det tror selv den optimistiske David Nielsen vil være for mye å ta inn på et lag som «ikke ser ut til å gi fra seg noen poeng».

Man er nødt til å gi ros og kreditt til Vålerenga for måten de hentet tre poeng i Drammen i går. Etter en rufsete start, som Godset burde utnyttet til å score både en og to ganger, så hadde gjestene god defensiv kontroll etter at de hadde skaffet seg en tomålsledelse før det var spilt 20 minutter.

Men vi kommer likevel ikke utenom at Strømsgodset ganske tidlig i kampen så ut til å spille for halv maskin.

De så tunge og preget ut.

Ni fikk ny tillit Ni av de som startet mot Vålerenga i går, spilte også fra start i Champions League-kvaliken mot rumenske Steaua Bucuresti på onsdag. Og mange av dem også mot Brann i Bergen forrige helg.

Burde Godsets danske trener ganske enkelt ha rotert mer på laget? Sluppet til friske krefter og raske bein?

Før kampen forklarte han valget med at han ville bygge videre på de gode offensive tendensene de viste i Champions League-kvaliken.

Etter kampen var han enig i at tanken trolig var bedre enn planen.

- Manglet energi - Vi hadde kampen der vi ville ha den i første omgang, men utover i kampen gikk vi tom for energi. Som trener er det min oppgave å sørge for at vi har nok energi ute på banen, så den tar jeg på min kappe, sier David Nielsen til Dagbladet.

Dansken har ikke mange kampene som sjef på dette nivået. Kampen i går ser han på som god læring og nyttig erfaring for egen del.

- Det kan være at jeg vil litt for mye. Jeg hadde tro på at skulle fortsette å kjøre på offensivt. Men når vi taper, så er det selvsagt enkelt å si at jeg burde gjort noe annerledes.

- Kamp i Bergen, midtukekamp med Champions League-kvalik og så Vålerenga i løpet av en uke er en stor utfordring, og dessverre fikk vi ikke det utbyttet vi ønsket oss, og da kommer alle spørsmålene om vi skulle gjort ditt eller gjort datt. Sånn er det i fotballen,
så det får vi bare akseptere.

- Stolt av rekorden - Hva tenker du om at rekorden i antall kamper uten tap hjemme stoppet på 46 kamper?

- Det er en utrolig flott rekord, og som vi som klubb er veldig stolt over. Men det er klart det er vondt å se at den ble brutt nå. Vi skulle gjerne gjort den enda lenger.

Verre er det derimot at tapet gjør at de sakker akterut i gullkampen. I dag kan de være ni poeng bak Molde.

David Nielsen innrømmer at det trolig var gulltoget som gikk i går.

- Nå er vi langt bak, og for at det skal bli jevnt, så må det skje mye. Men vi skal ha fokus på å prestere så bra som mulig, og skal gjøre alt vi kan for iallfall å ta medalje, sier David Nielsen til Dagbladet.