Det kan være begynnelsen på slutten for Per-Mathias Høgmo

Det er ikke bare Per-Mathias Høgmos feil om Norge ikke får et resultat i Sofia. Men det er hans ansvar.

SKJEBNEKAMP: Her er landslagssjef Per-Mathias Høgmo på plass i Bulgarias hovedstad Sofia i går kveld. I morgen kveld venter en skjebnekamp i EM-kvaliken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKJEBNEKAMP: Her er landslagssjef Per-Mathias Høgmo på plass i Bulgarias hovedstad Sofia i går kveld. I morgen kveld venter en skjebnekamp i EM-kvaliken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOFIA (Dagbladet): Med seier eller uavgjort mot Bulgaria kan Per-Mathias Høgmo heve seg over skeptikernes klagesang og forberede seg på play off i november.

Er det utgangspunktet når vi reiser hjem for å møte Kroatia søndag kveld er jeg sikker på at Per-Mathias Høgmo får en sjanse til, EM-sluttspill eller ikke neste sommer, og at veien til Russland og VM 2018 blir som planlagt på Ullevaal Stadion.

Men går det på dunken fordi enda mer ble galt med skader og forfall da Norges landslagstrener var avhengig av at det meste måtte klaffe og bli riktig, tror jeg jobben hans henger i en hjemmekamp mot Kroatia og en bortekamp mot Italia.

Alle som har fulgt med siden Per-Mathias Høgmo overtok det bordet Drillo mente var dekket, vet hva det betyr.

I SNART TO år har jeg støttet Prosjekt Høgmo fordi jeg mente tankene, ideene og forandringen Drillos etterfølger tok med seg til jobben var helt nødvendige for utviklingen av laget. Vi var nødt til å ta grep for å skaffe oss flere offensive bein å stå på, spesielt mot etablert forsvar.

At det har gått litt ut over trøkket og gjennombruddskraften når vi trenger den betyr ikke at prosjektet var meningsløst. For vi må ikke glemme at spillestilen vi forlot henviste oss til fjerdeplass i den letteste VM-kvalifiseringsgruppa vi noen gang har deltatt i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer