Tyrkia - Norge, VM-kvalik.

- Det kan være krise, det kan være gull

Tyrkia rystet Norge tidlig i Istanbul, men spissoverraskelsen Kristian Thorstvedt (22) reddet poenget.

VIKTIG: Kristian Thorstvedt kunne juble etter nettsus mot Tyrkia. Foto: Annika Byrde / NTB
VIKTIG: Kristian Thorstvedt kunne juble etter nettsus mot Tyrkia. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia - Norge 1-1 (1-1)

ISTANBUL/OSLO (Dagbladet): Norge fikk en fryktelig start på oppgjøret og Tyrkia tok ledelsen allerede etter seks minutter. Heldigvis for Ståle Solbakken og Norge utliknet Kristian Thorstvedt like før pause.

- Jeg er ganske fornøyd. Det kan passe meg, det å spille litt falsk nier. Jeg satt og så på litt klipp av Firmino på YouTube før kamp, og prøvde å hente inspirasjon. Det er en rolle jeg føler jeg kan bekle og jeg klarte det bra i dag, sier Thorstvedt til TV 2 etter kampen.

Målscoreren var en viktig brikke og kjempet godt hele veien i heksegryta.

- Artig å se på Kristian Thorstvedt. Fullstendig «fuck you» i alt han gjør. Armer og bein og kjefting og smelling. Sjelden x-faktor, skrev fotballkommentator Per Jarle Heggelund på Twitter.

Flere scoringer kom det aldri og Norge tar med seg ett poeng fra Istanbul. Det kan vise seg å bli viktig i kampen om VM-sluttspill.

Nederland vant borte mot Latvia og har en luke på to poeng ned til Norge på andreplass i VM-kvaliken.

FORNØYD: Landslagstrener Ståle Solbakken er fornøyd med spillerne etter kampen mot Tyrkia. Vis mer

- Løp rett inn i fella

Landslagssjef Ståle Solbakken likte det han så i store deler av kampen.

- Veldig fornøyd, veldig, veldig fornøyd hvis du tar bort de første ti minuttene av første omgang og de første fem i andre omgang. Det var veldig godt gjennomført, særlig når vi kommer under. Særlig den stoiske roen, sier Solbakken.

- Vi har gjort bare gode kvalikkamper, bortsett fra Tyrkia borte, det er lett å glemme det. Guttene tror på det vi driver med og det er høy entusiasme, sier Solbakken.

Solbakken forteller at de visste Tyrkia ville gå i strupen på Norge fra start.

- Vi løp rett inn i fellen deres på en måte, fordi vi visste de ville gå ut i et tøft tempo, sier Solbakken om baklengsmålet.

Etterpå skrøt landslagssjefen av målscorer Thorstvedt.

- Han var fantastisk. Så lenge kreftene holdt så plaget han dem hele tiden. Han hadde til og med en sprint der han kom opp i noen kilometer, det hadde jeg ikke drømt om at han noensinne ville komme opp i, så det var veldig bra, sier Solbakken.

Ett poeng i Tyrkia gjør utgangspunktet i gruppa betraktelig vanskeligere enn om det hadde blitt seier.

- Det er ganske vanskelig. Vinner vi de tre siste kampene, så er det greit, men vi kan også bli nummer tre, sier Solbakken til Dagbladet.

NEDTUR: Kerem Akturkoglu sendte Tyrkia opp i ledelsen etter klønete forsvarsspill signert Hanche-Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB
NEDTUR: Kerem Akturkoglu sendte Tyrkia opp i ledelsen etter klønete forsvarsspill signert Hanche-Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Marerittstart: - Utilgivelig

Den første kampen mellom kveldens duellanter i VM-kvaliken endte med 3-0 seier til Tyrkia. I kveldens dyst var marerittstarten et faktum etter seks minutter.

En stor feil fra Andreas Hanche-Olsen ga Cengiz Ünder muligheten til å servere målscorer Kerem Aktürkoglu.

- Urovekkende, Norge havner under tidlig som i det første oppgjøret mot Tyrkia, sa Alsaker.

- Utilgivelig feil fra Hanche Olsen. Sånn kan man ikke forsvare seg, fulgte Jesper Mathisen opp med.

- Vi spiller oss inn i trøbbel der. De første fem-ti minuttene er vi naive og dumme og gjør mye rart, sier Martin Ødegaard til TV 2.

I forkant fikk ikke Hanche-Olsen noen «kompispasning» fra Birger Meling og var under hardt press fra flere spillere.

Etter 23 minutter burde Norge utliknet, men ballen gikk i stolpen. Meling og Thorsby kombinerte fint, før en tyrkisk spiller nesten satt ballen i eget nett.

Etter 42 minutter kom utlikningen da Kristian Thorstvedt satte inn 1-1.

- Spissen, overraskelsen, Kristian Thorstvedt. Herlighet, for en spiller Ståle Solbakken har fått her, sa Øyvind Alsaker på direkten om målscoreren.

Hanche Olsen gjorde det godt igjen etter feilen og assisterte Thorstvedt som kjempet inn scoringen. Etter en liten VAR-sjekk kunne de norske spillerne slippe jubelen løs.

Lagene gikk dermed til pause på stillinga 1-1.

- Patrick Berg, banens beste i første omgang, skrev tidligere landslagskaptein Stefan Johansen.

LAGET: Landslagstrener Ståle Solbakkens utvalgte til møtet mot Tyrkia. Foto: Terje Pedersen / NTB
LAGET: Landslagstrener Ståle Solbakkens utvalgte til møtet mot Tyrkia. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Nære på

Det norske laget gikk ut med null respekt i andre omgang og kom seg fort til en god mulighet. Holmgren Pedersen fant Thorsby i feltet, men hodestøtet gikk utenfor Tyrkia-målet.

Men det ble gradvis færre og færre målsjanser fra begge lag.

Serie A-proff Merih Demiral fikk det vanskelig i duellene mot Thorstvedt. I det 73. minuttet var det over for Thorstvedt som ble erstattet av Viking-spiss.

Tre minutter før slutt slo Julian Ryerson et strålende innlegg, men verken Veton Berisha og Morten Thorsby rakk fram til ballen.

Da kampuret rundet 90. minutter fikk Norge frispark, men skuddet fra landslagskaptein Ødegaard ble av det svake slaget. På overtid av overtid fikk «Moi» en eventyrlig mulighet, men hodestøtet gikk like utenfor.

Dermed endte det med poengdeling i Istanbul.

- Det kan være krise, det kan være gull, sa TV 2 kommentator Øyvind Alsaker like etter kampslutt.

VM-kvalik

Nederland751123-616
Norge742113-614
Tyrkia733117-1412
Montenegro732211-911
Latvia71247-115
Gibraltar70073-280

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer