20140531.
Landslagstrener Per-Mathias Høgmo under landskampen i fotball mellom Norge og Russland på Ullevaal stadion lørdag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
20140531. Landslagstrener Per-Mathias Høgmo under landskampen i fotball mellom Norge og Russland på Ullevaal stadion lørdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Det kan vi ikke gjøre. Det bekymrer meg

Høgmo mener Norge må gjøre kvantesprang.

• Norge - Russland 1-1 (0-1)

ULLEVAAL STADION(Dagbladet): Norge spilte 1-1 i en privatlandskamp mot Russland i dag.

Russerne tok ledelsen etter tre minutter, men Norge kjempet seg inn igjen i kampen og fikk sin utlikning i den andre omgangen.

- Vi møter et russisk lag som har spilt sammen i mange år. Vi har flere debutanter, sier Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Den norske landslagstreneren fikk spørsmål om hvordan han trodde Russland ville gjøre det i VM i Brasil:

- Det er et interessant lag. De slipper ikke inn mål omtrent. De er et lag som er et turneringslag. Det spørs om de er effektive nok.
Ga bort Russland fikk mye rom å boltre seg i på Norges kanter. Det resulterte i flere farlige innlegg. På 0-1 hadde bortelaget flere sjanser til å øke ledelsen:

- Vi gir bort for mange innlegg. Det kan vi  ikke gjøre. Det bekymrer meg.  Det blir situasjoner og vi må ta kvantesprang. Der er det et voldsomt utviklingspotensial. Vi møter et lag som bare har sluppet inn fem mål i kvaliken, sier Høgmo.

Han fortsetter:

- Resultater er mitt ansvar og det er ikke bare i boksen vi må bli bedre. Stefan Johansen kommer inn og bidrar til aggressivitet. Vi er for snille i flere faser av spillet.

Haster Det har vært mye snakk om stopperplassen i landslaget. Brede Hangeland var skadet i dagens kamp, og Vegard Forren og Håvard Nordtveit var de to Høgmo plukket ut fra start.

Landslagstreneren innrømmer at han må finne sitt par snart:

- Det er den plassen det er viktigst og finne noe som stemmer. Nå er det flere starter der vi har vurdert ting. Det er kanskje der det haster mest å få noe på plass, sier Høgmo til Dagbladet.

 GOD GJENNOMKJØRING:  Fabio Capello var fornøyd med at Russland kom seg trygtt gjennom oppgjøret mor Norge. Foto: NTB Scanpix
GOD GJENNOMKJØRING: Fabio Capello var fornøyd med at Russland kom seg trygtt gjennom oppgjøret mor Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer