- Det kjekkeste jeg vet er når en outsider vinner

Ekstra kjekt blir det hvis outsideren Lene Byberg sjøl tar OL-medalje.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Lene Byberg (25), sykkel

- Hva er din målsetning for OL?

- Min målsetning er å ha en god dag på sykkelsetet. På en veldig god dag kan jeg ta medalje. Men målet er topp 10.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?
- Nei, men det er selvfølgelig et tema jeg er veldig opptatt av. Når jeg er i Kina, er jeg der for å representere Norge under de olympiske leker, så alt fokus kommer til å gå med til det.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Det er flere gode minner, både fra vinter- og sommeridrett. Men siden Gunn-Rita Dahle Flesjå er en god venn av meg, synes jeg hennes OL-gull i Aten var nervepirrende og spennende. Vi driver jo med det samme. Ellers står det stor respekt av Andreas Thorkildsens OL-gull. Det kjekkeste jeg vet er når en outsider tar medalje. Da får vi en ny idrettsstjerne og en overraskelse på samme tid.

HAR MÅL OM TOPP 10: Men på en god dag kan Lene Byberg ta medalje, sier hun sjøl. Foto: MATHIEU BELANGER/REUTERS/SCANPIX
HAR MÅL OM TOPP 10: Men på en god dag kan Lene Byberg ta medalje, sier hun sjøl. Foto: MATHIEU BELANGER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Jeg krasjet under første runde i OL i Aten, i en sving, og det ble selvfølgelig vist på tv ... Jeg deltok da på landeveien.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?
- Jeg liker å se film samt å slappe av med venner, familie og kjæreste. Jeg har mange reisedager i året, så jeg nyter den tiden jeg får hjemme mellom slagene. Ellers har jeg alltid en ferie etter sesongen. Da tar jeg ikke med sykkelen.

- Hvem er ditt forbilde?

- Det er mange, men det største er nok Ole Einar Bjøndalen. Han er en utrolig seriøs utøver, som det står stor respekt av. Han har også de verdiene som jeg mener er viktig som et forbilde for barn og unge.

- Det kjekkeste jeg vet er når en outsider vinner